Tidligere journalist Ivan Safronov er siktet for forræderi mot den russiske staten etter beskyldninger om at han har delt sensitiv informasjon til et Nato-land - ifølge advokaten er det Tsjekkia.
Tidligere journalist Ivan Safronov er siktet for forræderi mot den russiske staten etter beskyldninger om at han har delt sensitiv informasjon til et Nato-land - ifølge advokaten er det Tsjekkia.

Advokat kaller spionanklagen mot eksjournalist fabrikkert

Russiske medier spekulerer.

Publisert Sist oppdatert

Advokaten til den tidligere russiske journalisten Ivan Safronov, som er siktet for spionasje, kaller saken fabrikkert og sier det mangler bevis for anklagene mot Safronov.

Russiske medier spekulerer nå om saken mot den tidligere ansatte informasjonsrådgiveren i Roskosmos dreier seg om Safronovs dekning av russisk våpenhandel, blant annet med Egypt.

– Det finnes ingen bevis. Det finnes bare en bred anklage om at Safronov har delt klassifisert informasjon med Tsjekkia om russisk militærsamarbeid i Afrika og Midtøsten, sier advokat Ivan Pavlov.

Anklager etterforskere

Advokaten frykter nå at de russiske etterforskerne prøver å skjule sine intensjoner ved å ikke dele bevisgrunnlaget mot Safronov, og han mener dette er knyttet til hans arbeid som journalist.

– Hvis siktelsen ikke gjaldt hans virke, ville etterforskerne gjerne delt dokumenter for å overbevise ikke bare retten, men også offentligheten om at Safronov er skylding, konkluderer Pavlov.

Risikerer opptil 20 år i fengsel

Ivan Safronov, en tidligere profilert journalist, tiltrådte i jobben som informasjonsrådgiver for Roskosmos-sjefen Dmitrij Rogozin for to måneder siden.

Tirsdag ble han pågrepet av FSB-agenter utenfor sin leilighet i Moskva.

Safronov er siktet for forræderi og risikerer opp til 20 år i fengsel. Han er anklaget for å ha samlet inn konfidensiell informasjon fra det russiske militæret på forespørsel fra et uspesifisert Nato-land, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax, som siterer FSB-kilder.

Powered by Labrador CMS