Sist måned sluttet Ivar Anders Iversen på dagen etter fem år som redaksjonssjef i Morgenbladet. Foto: Morgenbladet
Sist måned sluttet Ivar Anders Iversen på dagen etter fem år som redaksjonssjef i Morgenbladet. Foto: Morgenbladet

Brå redaksjonssjefsavgang tema på Morgenbladet-styremøte fredag

Ansattrepresentant vil ikke si noe i forkant av styremøtet.

Publisert

I slutten av november sluttet Morgenbladets redaksjonssjef Ivar A. Iversen på dagen. Det skjedde etter avtale med ansvarlig redaktør og administrerende direktør Anna B. Jenssen.

Ingen av partene har offentlig ønsket å gå inn på årsaken til den brå avgangen. Redaksjonsklubben har beskrevet Iversen som en dyktig medarbeider som var godt likt, og har ifølge Dagens Næringsliv (DN) i etterkant sendt et bekymringsbrev til avisens styre.

Morgenbladet eies av NHST, som også eier Dagens Næringsliv.

Styreleder Amund Djuve og redaktør Anna B. Jenssen svarer ifølge DN klubben med at samarbeidet mellom leder og nestleder må være effektivt og konstruktivt.

– Og det har det dessverre ikke vært. Noe utover dette kan vi ikke gå inn i denne saken, heter det i brevet ifølge DN.

Styretema

Fredag morgen er den brå avgangen til redaksjonssjef Ivar A. Iversen tema på et styremøte i Morgenbladet. Det pågår fra klokken 8.30 til 10.

Avgangen skal diskuteres til tross for at Jenssen og Djuve har svart klubben at de ikke mener avgangen er en styresak. Ifølge DN begrunnes styrebehandlingen med at det er positivt for det fremtidige arbeidsmiljøet at styret og ledelsen får et innblikk i klubbens reaksjoner.

Sigve Indregard representerer de ansatte i styret sammen med Tove Gravdal, begge fra redaksjonen. Førstnevnte er overfor Journalisten ordknapp om hva han vil ta opp under styremøtet.

– Det har jeg ikke lyst til å kommentere på forhånd, sier Indregard.

– Hva syns du om den brå avgangen til Ivar A. Iversen?

– Det har jeg ikke lyst til å snakke om. Vi har gode interne prosesser på det.

– Mener du at avgangen er en styresak?

– Det jeg kan si er at det er noen nyanser i det styrelederen sier om at det er en styresak eller ikke. Men jeg er ikke uenig med Amund Djuve i det han har sagt på dette punktet.

Produksjonsbekymring

Klubbleder Jo T. Gaare vil overfor Journalisten ikke gå for dypt inn på hva redaksjonsklubben gjør for å følge opp saken videre.

– Vi har dialog for å se hvordan vi kan tette hullene etter en dyktig medarbeider som holdt i veldig mye. Det er snakk om bekymringer for videre produksjon fordi Ivar var en ekstremt viktig brikke i det hele, sier Gaare.

– Hva vil dere gjøre for å rydde opp og kunne gå videre?

– Det er det vi er i dialog om. Det handler om hvordan vi skal løse dette på kort sikt. Vi må få inn en person i den rollen, men det tar tid. Vi er opptatt av at det skal flyte akkurat nå.

Inntil videre deler ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen og utviklingsredaktør Cornelia Kristiansen funksjonen som redaksjonssjef annenhver uke, ifølge DN.

Gaare sier at de får ut avis. Men:

– Det merkes at en viktig brikke har forsvunnet. Vi er en høyproduktiv gjeng som har strukket oss mye allerede på grunn av økt produksjon i år. Nå må vi i tillegg tette et hull, så det er klart det er mye arbeid nå.

Powered by Labrador CMS