En redaktør i danske TV 2 News kom hjem fra ferie med koronasmitte. Danske myndigheter utelukker ikke at flere kan være smitta.
En redaktør i danske TV 2 News kom hjem fra ferie med koronasmitte. Danske myndigheter utelukker ikke at flere kan være smitta.

Dansk redaktør gikk på jobb med koronasmitte

Flere i TV 2 News kan bli satt i karantene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaktør Jakob Tage Ramlyng i TV 2 News i Danmark, er smitta av koronavirus. Det skriver Berlingske Tidende, og TV 2 News selv.

Han ble smitta med viruset da han var på skiferie i Nord-Italia sist uke. Denne delen av Italia er særlig hardt ramma av viruset.

Ramlyg gikk på jobb med smitte, og danske myndigheter utelukker ikke at flere av medarbeiderne på TV 2 kan bli satt i karantene.

– Det startet med håndteringen av pasienten og hans pårørende, som testet negativt. Men vi går også allerede i gang med kontaktoppsporing – det kommer vi til å fortsette med i dag, også hos dere, fordi det er deres kollega som har blitt smittet, sier Søren Brostrøm til danske TV 2.

Han er direktør for Sundhetsstyrelsen, som tilsvarer det norske Helsetilsynet.

– Man skal ikke få panikk. Man skal være trygg på at helsevesenet vårt er klare – vi har ikke skrudd opp for full beredskap ennå, men det er vi klar til å gjøre, hvis det blir nødvendig, sier Brostrøm til kanalen.

TV 2-redaktøren fortalte på TV 2 News onsdag, at han ble testet på Roskilde sykehus. Han og familien måtte bli i bilen til de ble henta av en lege med maske og hansker. Legen førte dem inn på et sterilt rom, hvor det ble tatt prøver, skriver danske TV 2.

Redaktøren kom hjem mandag og begynte å få symptomer som hoste og feber onsdag formiddag. Natt til torsdag ble han bekreftet smittet med viruset, som har fått navnet covid-19.

Han skal nå oppholde seg hjemme. Kona og sønnen testet negativt.

Powered by Labrador CMS