Den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi skulle hente noen dokumenter på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul da han forsvant 2. oktober. Foto: Reuters / NTB scanpix
Den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi skulle hente noen dokumenter på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul da han forsvant 2. oktober. Foto: Reuters / NTB scanpix

Tyrkisk fjernsyn: Opptak viser menn frakte bort Jamal Khashoggis likdeler

Opptaket er fra et overvåkingskamera.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En tyrkisk fjernsynsstasjon har publisert opptak som viser menn bære det som angivelig er den drepte saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggis likdeler.

Opptaket er fra et overvåkingskamera og er blitt publisert av fjernsynsstasjonen Al-Haber. Opptaket viser tre menn som bærer fem kofferter og to store svarte bager om bord på en minibuss ved det saudiarabiske konsulatet i Istanbul, og deretter ankommer en garasje ved konsulboligen.

Med henvisning til ikke navngitte tyrkiske kilder får Al-Haber opplyst at Khashoggis parterte kropp var fordelt i koffertene og bagene.

Konsulboligen ligger ikke langt unna det saudiarabiske konsulatet der 59 år gamle Khashoggi ble drept 2. oktober i fjor. Tyrkiske kilder har tidligere hevdet at Saudi-Arabia sendte et team på 15 menn som, etter å ha kvalt Khashoggi på konsulatet, parterte ham. Deretter skal likdelene ifølge meldinger i tyrkiske medier ha blitt løst opp i syre.

Ingen levninger av Khashoggi er funnet, til tross for søk foretatt av tyrkiske myndigheter både på konsulatet og i konsulboligen, samt andre steder.

Khashoggi var en regimekritisk journalist som skrev for The Washington Post. Han ble drept på konsulatet i Istanbul da han skulle hente papirer han trengte i forbindelse med et planlagt giftermål med sin tyrkiske forlovede.

Saudi-Arabia innrømmet etter hvert at han ble drept der, men har avvist påstander om at landets kronprins Mohammed bin Salman beordret drapet. Myndighetene i Riyadh har imidlertid sagt at 21 personer er pågrepet i forbindelse med drapet. Tyrkia har bedt om å få utlevert 18 mistenkte, blant dem de 15 fra den antatte dødsskvadronen.

Powered by Labrador CMS