Den saudiarabiske generalkonsulen Mohammad al-Otaibi skal være å høre på opptaket, skriver tyrkisk nettavis. Foto: Reuters / NTB scanpix

Tyrkisk nettavis skal sitte på lydopptak fra Khashoggi-drapet

Har publisert nye detaljer.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En tyrkisk nettavis har lagt ut nye detaljer fra drapet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi, basert på det som skal være lydopptak fra drapet.

– Slipp armen min, hva tror du at du driver med, sier Khashoggi i opptaket, ifølge nettavisen Habaturk.

Et sju minutter langt lydopptak som avisen sitter på, skal være fra den delen av det saudiarabiske konsulatet der visumavdelingen ligger. Her ble Khashoggi angivelig møtt av fire mennesker som grep tak i ham så snart han ankom konsulatet. Disse tar ham med til den administrative delen av konsulatet, ifølge Habaturk, og tre andre slutter seg til.

En av dem skal være Maher Abdulaziz Mutreb, som anklages for å ha ledet den såkalte dødsskvadronen på 15 personer. Den saudiarabiske generalkonsulen Mohammad al-Otaibi skal også være å høre på opptaket.

– Din sviker! Du vil bli stilt til ansvar, roper Mutreb, ifølge Habaturk, som skriver at resten av opptaket inneholder lyden av slåssing og tortur.

Avisen skriver at det ble tatt 19 telefoner fra konsulatets avdeling C, der konsulens kontor ligger, til Saudi-Arabia. Fire av dem er angivelig samtaler mellom Mutreb og Saud al-Qathani, som nylig ble avsatt fra stillingen som rådgiver for kronprins Mohammad bin Salman.

Levningene etter Khashoggi er så langt ikke funnet.

Powered by Labrador CMS