Direktørstrid løst i Tidens Krav

Men ikke slik de ansatte hadde håpet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Like før jul ble det kjent at de ansatte i Tidens Krav var opprørt over måten styret håndterte prosessen for å ansette ny direktør i avisen. Etter at Jan Erik Larsen sa opp og startet pr-selskapet First House, har Rune Gregersen sittet som konstituert direktør.

Like før jul var det klart at styret og eier A-pressen ønsket TKs styreleder Per Brochman som ny direktør. Brochman leder fra før Mediehuset Midt-Norge.

Prosedyre

Konserndirektør Thor Gjermund Eriksen sier det vanlig prosedyre i A-pressen at lederne for mediehusene også blir direktør i den største mediebedriften som sogner til mediehuset.

44 ansatte i avisen skrev i desember et brev til eierne om at de foretrakk Gregersen fordi han hadde lang fartstid i bedriften, er godt likt og nyter respekt i bedriften. De ansatte var også kritiske til prosessen som ble gjennomfør før jul, da de ikke ble invitert til å være med.

Mandag besluttet styret i TK at Brochman var rett mann og ansatte ham som administrerende direktør i TK.

Ikke hørt

– Også i styremøtet leverte ansatterepresentantene en protokollmerknad hvor vi understreker våre synspunkter. Vi er fortsatt lite imponert over hvordan denne prosessen er ført. Samtidig er avgjørelsen tatt og vi prøver nå å få ro og gjøre en god jobb for avisen, sier redaksjonsklubbens leder Eric Utheim.

Han forteller at selv om man er skuffet over ansettelsen, er de ikke overrasket at den gikk gjennom.

– Vi ble ikke ble hørt. Nå er han ansatt som vår direktør og vi må bare se fremover.

Powered by Labrador CMS