Jan Hanvolds kristne TV-kanal Visjon Norge anmeldes for å ha direktesendt en preken om eksorsisme på barn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Anmeldes for å ha kringkastet preken om barneeksorsisme

TV-kanalen har slettet preken fra hjemmesiden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV-kanalen Visjon Norge anmeldes for å ha direktesendt en preken der den amerikanske pastoren Rich Vera snakker om demonutdrivelse på barn, skriver Fri Tanke.

Talen, som varte i 25 minutter, ble direktesendt på den kristne TV-kanalen 16. mai.

– Kan et barn ha Den hellige ånd? Absolutt. Kan et barn ha en annen ånd som angriper ham? Absolutt! Det skjedde på Jesu tid, sa Vera i talen ifølge Dagen.

Dagsavisen er blant dem som har gjengitt lignende utsagn fra talen.

Det er Anders Torp, sønn av pinsepastor Jan-Åge Torp, som anmelder den omstridte kanalen. Han hevder selv å ha blitt utsatt for demonutdrivelse da han var 13 år gammel, og seks år senere brøt han med troen og farens menighet.

Torp arbeider i dag som aktivist med å motarbeide overgrep mot barn i religiøse sammenhenger.

– Demonutdrivelser mot barn er psykisk vold, mishandling og overgrep. Når en person i en maktposisjon, på direktesendt tv kommer med forsvar av og oppfordring til demonutdrivelse som er bibelsk fundert, er det svært alvorlig, sier Torp til Fri tanke om anmeldelsen.

Preken er blitt slettet fra Visjon Norges hjemmesider. Jan Hanvold, som er sjef og TV-pastor i kanalen, vil ikke kommentere innholdet i anmeldelsen overfor Fri Tanke og framholder at det ikke har vært noen oppfordringer til vold i kanalens sendinger.

Powered by Labrador CMS