Gard L. Michalsen går fra Medier24 til E24. Dermed må han selge seg ut av selskapet han etablerte. Arkivfoto: Helge Øgrim
Gard L. Michalsen går fra Medier24 til E24. Dermed må han selge seg ut av selskapet han etablerte. Arkivfoto: Helge Øgrim

Først i neste uke blir det klart hvem som kjøper aksjeposten til Medier24-gründeren

Tema ble diskutert på dagens styremøte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag morgen kom den overraskende meldingen om at Gard L. Michalsen forlater selskapet han har ledet som ansvarlig redaktør og daglig leder, for å bli ansvarlig redaktør og direktør i E24.

Jobbskiftet gjør at Medier24-gründeren må selge sin aksjepost på 55 prosent i selskapet.

Styreleder i Medier24 AS, Nina Refseth, sier til Journalisten at hva som skjer med aksjeposten til Michaelsen, vil først bli avklart og offentliggjort i neste uke. Hun forteller videre at styret hadde en god diskusjon om temaet på dagens møte.

Chul Christian Aamodt, igjennom selskapet Sceensailor AS, og Teknisk Ukeblad, har vært de to største aksjonærene i Medier24 etter Michalsen. De har frem til nå eid henholdsvis 10 og 15 prosent av aksjene. I tillegg eier de ansatte aksjer i selskapet.

Dagens aksjonærer har gjensidig forkjøpsrett. Om noen ønsker å benytte seg av denne, er så langt ikke kjent, men Chul Christian Aamodt uttalte til Journalisten torsdag, at han var i tenkeboksen. Fredag har han så langt ikke svart på Journalistens henvendelse.

Teknisk Ukeblads administrerende direktør, Jan M. Moberg, skrev i en sms til Journalisten torsdag, at et eventuelt oppkjøp var noe de ville vurdere.

Både Aamodt og Moberg sitter i Medier24-styret.

Avtroppende Medier24-sjef Michalsen har ikke svart på Journalistens henvendelse så langt denne fredagen.

Powered by Labrador CMS