Janne Kristiansen. Foto: Kathrine Geard
Janne Kristiansen. Foto: Kathrine Geard

Giske må finne ny leder

Janne Kristiansen trekker seg fra Medieansvarsutvalget.

Publisert Sist oppdatert

Da Journalisten intervjuet Janne Kristiansen for vel en måned siden, gjorde hun det klart at hun vil trekke seg som leder for Medieansvarsutvalget dersom hun fikk, og tok, jobben som ny PST-sjef.

Dobbeltrolle

– Jobben som leder av Medieansvarsutvalget er en arbeidskrevende jobb. Jeg har rett og slett ikke kapasitet til begge deler dersom jeg skulle få jobben. Og for det andre bør ikke leder i utvalget og sjefen i PST være samme person, sa hun den gang.

Nå er det klart at hun har fått jobben. Det innebærer at Giske må finne en ny person til å lede utvalget.

Informasjonsmedarbeider Karen Moe Møllerop i kulturdepartementet forklarte i august at det forelå en plan B dersom problemstillingen skulle bli aktuell. Hun ville på det tidspunktet ikke fortelle hva den innebar.

Svarer ikke

Journalisten har fredag henvendt oss til departementet om å få en kommentar til planen videre, men har så langt ikke fått svar.

Leder i Norsk Journalistlag, Elin Floberghagen, mener det er riktig at Giske ikke velger leder blant medlemmene i utvalget, men henter inn en utenfra. Både hun og VG Netts redaktør Espen Egil Hansen mener utvalget er for smalt sammensatt.

– Det er kvalifiserte mennesker som sitter i utvalget, men vi synes utvalget er for langt unna dagens medievirkelighet. Jeg mener det er behov for folk som sitter tettere på dagens mediehverdag, sa Floberghagen den gang.

Powered by Labrador CMS