Statssekretær Rune Alstadsæter (H) mener valgkampen fremdeles er bundet opp i et gammelt medium. Her avbildet med statsminister Erna Solberg før NRKs direktesendte partilederdebatt i Arendal.

Solbergs høyre hånd mener det er for mange partilederdebatter

– Tv-mediet når knapt folk under 60 år, sier Rune Alstadsæter.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Statssekretær Rune Alstadsæter (H) ved Statsministerens kontor mener det har vært for mange partilederdebatter i valgkampen.

På NRKs morgenprogram Politisk kvarter på valgdagen deltok flere av partiledernes nærmeste rådgivere. Der fikk de blant annet spørsmål om de mener det har vært for mange partilederdebatter.

– Jeg synes det. Det er viktig at vi stiller opp til debatter, det skal selvsagt en statsminister gjøre, men tv-seingen har stupt, tv-mediet når knapt folk under 60 år. Likevel er valgkampene bundet opp, for vår del i partilederdebatter og statsministerdebatter, som gjør at du må organisere hver uke etter dem, sa Alstadsæter, som fungerer som en presseansvarlig for Erna Solberg.

For statsministeren har det blitt åtte til ti slike debatter, ifølge Alstadsæter. Dette er tid han gjerne skulle sett de kunne bruke på andre vis, for å nå andre velgergrupper.

– Valgkampen 2021 synes jeg fremdeles er bundet opp i et gammelt medium, og burde blitt brukt annerledes, sa han.

Aps kommunikasjonssjef Jarle Roheim Håkonsen var blant dem som sa seg uenig. Han mener viktige velgergrupper fremdeles nås gjennom partilederdebattene.

Powered by Labrador CMS