Det hvite hus har inntil videre inndratt akkrediteringen til CNNs Jim Acosta. Foto: Reuters / NTB scanpix

CNN-reporters akkreditering inndratt av Det hvite hus

Er utestengt inntil videre.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

CNNs Jim Acosta har fått akkrediteringen til Det hvite hus inndratt etter en konfrontasjon med president Trump. Uakseptabelt, sier presselosjen.

– Det hvite hus har inntil videre inndratt akkrediteringen til reporteren som var involvert, sier talskvinne Sarah Huckabee Sanders i Det hvite hus og legger til at Acosta er utestengt fra Det hvite hus.

Opptrinnet skjedde da president Donald Trump onsdag holdt en pressekonferanse der han blant annet omtalte mellomvalget i USA som en stor suksess for Republikanerne. Den gode stemningen forsvant da han fikk kritiske spørsmål om blant annet hvorfor han har kalt migrantkaravanen i Mexico for en «invasjon» og hvorfor han i en valgkampvideo har koblet en drapsdømt mexicaner til karavanen.

Spørsmålene fikk Trump til å be flere journalister sette seg ned, samtidig som han karakteriserte en av dem som «frekk og forferdelig». Acosta var blant dem som fikk gjennomgå, og en Trump-medarbeider forsøkte å ta fra ham mikrofonen.

Sanders beskylder Acosta for å ha «lagt hendene sine på en ung kvinne som bare forsøkte å gjøre jobben sin som praktikant i Det hvite hus». Det er «fullstendig uakseptabelt», sier Sanders.

«Uakseptabelt» er også en karakteristikk presselosjen i Det hvite hus bruker i sin reaksjon etter at Acostas adgangskort ble inndratt.

– Korrespondentforeningen i Det hvite hus protesterer på det sterkeste mot Trump-administrasjonens beslutning om å bruke sikkerhetsklareringen fra Secret Service som et verktøy for å straffe en reporter de har et anstrengt forhold til. Vi oppfordrer Det hvite hus til umiddelbart å gjøre om på denne svake og feilaktige beslutningen, heter det i en uttalelse fra foreningen.

Powered by Labrador CMS