JK Rowling, mest kjent som forfatter av Harry Potter-bøkene, avslørte tidligere denne uken at hun ble utsatt for vold i sitt første ekteskap.
JK Rowling, mest kjent som forfatter av Harry Potter-bøkene, avslørte tidligere denne uken at hun ble utsatt for vold i sitt første ekteskap.

The Sun kritiseres etter sak om JK Rowlings voldelige eksmann

Tabloiden forsvarer oppslaget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

JK Rowlings voldsdømte eksmann, Jorge Arantes, står ved at han klappet til Harry Potter-forfatteren, heter det i oppslag i den britiske tabloidavisen The Sun.

«Jeg fiket til JK, og jeg angrer ikke (I'm not sorry)", heter det på forsiden av The Sun. Arantes hevder at det ikke var noe slag i ansiktet.

– Jeg klappet til Joanne, men det skjedde ikke noen vedvarende mishandling. Jeg angrer ikke på det, sier Arantes.

Flere organisasjoner som jobber mot partnervold, har reagert kraftig på saken. Jane Keeper i organisasjonen Refuge sier overskriften er like uansvarlig som den er skuffende.

– Det dette har gjort, er å gi nasjonal mediedekning til en utøver av vold i hjemmet, en person som forsøker å rettferdiggjøre sine handlinger, sier Keeper.

Timingen er spesielt dårlig, ettersom henvendelser om vold i hjemmet har økt kraftig under koronanedstengingen, sier Keeper.

Scottish Women's Aid sier i en uttalelse at alle som har kommet seg levende fra partnervold, fikk et virtuelt slag i ansiktet av framsiden og at The Sun i tillegg tjener penger på det.

The Sun sier de finner Arantes' uttalelser i avisen frastøtende, men forsvarer seg med at de har omtalt ham som «syk» i sin dekning.

– Vår intensjon var å vise fram en gjerningspersons totale mangel på anger. Vår sympati er alltid med ofrene, heter det i uttalelsen.

Tidligere denne uken avslørte Rowling at hennes første ekteskap var voldelig og at hun ble utsatt for et alvorlig seksuelt overgrep i 20-årene. Det framkom i en lengre bloggpost hvor hun også forsvarte sine kontroversielle uttalelser om transpersoner og sitt engasjement mot kritikere som mener hun er transfobisk.

Powered by Labrador CMS