Nettet trenger utvikling, men får ikke penger

Bare småpenger til utvikling av nettavisene, viser ny studie.

Publisert Sist oppdatert

552 sjefredaktører har svart på den Skandinaviske Mediehusundersøkelsen gjennomført av BI-forskerne Guri Hjeltnes, Jo Bech-Karlsen og Ragnhild Kr. Olsen. Felles for de spurte er at de opererer med flere plattformer, altså avis eller fjernsyn i tillegg til digitale plattformer.

Ifølge undersøkelsen fremgår det at 25 prosent av redaktørene mener det er størst behov for å videreutvikle den tradisjonelle medieplattformen (fjernsyn og avis). Det er langt færre enn de 60 prosent som mener det er nettet som har størst behov for å videreutvikles.

– Det er trolig uttrykk for en erkjennelse av at nettets kapasitet og potensial langt fra er utnyttet, skriver de tre forskerne på nettsidene.

Lite penger

Men samtidig som over halvparten av de 552 redaktørene mener det er nettet som har størst behov for videre produktutvikling, sitter pengene langt inne. Kun 10 prosent av de spurte sier at de bruker mer enn 50 prosent av utviklingsressursene på nett.

De fleste av de spurte, 70 prosent, sier de bruker mindre enn 30 prosent av utviklingsressursene på nettet.

Blant de spurte mener hver femte at de kommer til å være heldigitale om ti år. Hvordan de skal få inntektene til å strømme, er de delte på. En av fire mener det bør være mulig å ta betalt for nyheter på nett, mens annenhver redaktør mener det er andre tjenester de skal ta penger for.

Powered by Labrador CMS