Mediefolk:

Kjetil Hasselgård har bred bakgrunn innenfor prosjektledelse, fotografi og kommunikasjon.
Kjetil Hasselgård har bred bakgrunn innenfor prosjektledelse, fotografi og kommunikasjon.

Kjetil Hasselgård skal lede digitaliseringen av Norges største fotosamling

– Jeg gleder meg til å børste støv av det visuelle gullet.

Publisert Sist oppdatert

NTB ansetter Kjetil Hasselgård som prosjektleder for digitaliseringen av de historiske fotoarkivene til NTB, VG, Aftenposten og Aktuell, skriver NTB i en pressemelding.

Det er Norges største fotosamling med cirka 25 millioner bilder som dokumenterer norsk historie.

– Jeg gleder meg til å børste støv av det visuelle gullet og de glemte historiene som ligger i arkivet, sier Hasselgård i pressemeldingen.

Digitaliseringen av bildene er en forutsetning for å kunne tilgjengeliggjøre 100 år med pressebilder for publikum og bevare dem for ettertiden. Dette vil være nyttig for medier, skoleverk, elever, forfattere, forskere og samfunnet for øvrig, skriver NTB.

– Med Kjetil Hasselgård som prosjektleder går startskuddet for det enorme arbeidet det er å digitalisere de historiske bildearkivene våre, sier bildebyråsjef Joakim Nilsson i NTB.

– Prosjektet er viktig for å bevare og løfte fram de unike bildene og historiene som nå ligger gjemt i skuffer og skap. Vi er veldig fornøyd med å ha Hasselgård på plass, fortsetter Nilsson.

– Nå kan endelig det gamle arkivet digitaliseres og tilgjengeliggjøres i NTBs bildeportal. Samtidig kommer det allmennheten til gode gjennom samarbeidet vårt med Nasjonalbiblioteket. Jeg ser fram til å jobbe sammen med våre kunnskapsrike arkivarer og å etablere en effektiv produksjonslinje i samarbeid med Nasjonalbiblioteket, sier Hasselgård.

Hasselgård har bred bakgrunn innenfor prosjektledelse, fotografi og kommunikasjon. Han kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Syklistenes landsforening og har tidligere arbeidet med internasjonale prosjekter i Myanmar og som selvstendig fotograf. Han har også jobbet med visuell rådgiving og som fotolærer ved Norges Kreative Fagskole, i dag Høyskolen Kristiania.

Powered by Labrador CMS