TV 2 opplever at innbyggerne i London er tilbakeholdne med å snakke om opptøyene. Foto: GeorgeRexTA/Wikimedia Commons

Ber teamene i England være forsiktige

NRK forsterker med nytt team som sendes til Manchester. TV 2 har ett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Opprørerne i England har etter hvert latt frustrasjon og sinne gå ut over pressefolk. Tirsdag meldte The Guardian at journalister og fotografer fra Sky News, ITN og CNN var blitt angrepet mandag kveld.

Tirsdag ble det publisert bilder på Twitter av en veltet reportasjebil fra BBC.

Flere NRK-team

Utenriksleder Knut Erik Holm i NRK forteller at han gitt Olav Døvik og Johan Bull som jobber i London beskjed om å være veldig forsiktig og vurdere situasjonen i gatene og hvordan de fortoner seg.

– Det er ingen andre som kan gjøre det for dem, det lar seg ikke fjernstyre, sier Holm.

Han forteller videre at NRK forsterker sin dekning av opptøyene i England og sender over et nytt team onsdag. Fotograf Mohammed Alayoubi og reporter Øystein Heggen skal sammen med nettjournalist Vilde Helljesen dekke opptøyene i Manchester.

– Dette er erfarne folk. Alayoubi har dekket de fleste kriger de siste årene, og Heggen er tidligere London-korrespondent, forteller Holm.

TV 2-team

TV 2 sendte over et team bestående av reporter Øystein Bogen og fotograf Pål Schaatun som var på plass i London tirsdag. Utenrikssjef Tuva Raanes Bogsnes sier at kanalen valgte å sende over et erfarent team.

– Dette er folk som har sikkerhetskurs, og som er vel kjent med hvordan man skal opptre i slike situasjoner, sier Bogsnes.

TV-kanalen tar situasjonen alvorlig og følger rådene fra International News Safety Institute (INSI).

Vanskelig

Utenrikssjefen sier at det er vanskelig for reporteren å få lokalbefolkningen i London i tale om opptøyene.

– Folk er tilbakeholdne og lite villige til å prate med oss fordi de ikke vil assosieres med volden. De er også redde for at å bli festet til film i forbindelse med opptøyene, sier Bogsnes.

Sist natt var det mindre uroligheter i London enn i Birmingham. TV 2 ser likevel at det er flere spørsmål trenger svar.

– Vi er nysgjerrige på hva dette handler om, og hva som er de bakenforliggende årsakene. Vi må få klarhet i hva dette dreier seg om, sier Bogsnes.

Powered by Labrador CMS