– Jeg har hatt 19 fantastiske år i Trønder-Avisa. Det er derfor ikke slik at jeg velger å slutte fordi jeg er misfornøyd med medieselskapet som arbeidsgiver eller de arbeidsoppgaver jeg har hatt, sier John Arne Moen.
– Jeg har hatt 19 fantastiske år i Trønder-Avisa. Det er derfor ikke slik at jeg velger å slutte fordi jeg er misfornøyd med medieselskapet som arbeidsgiver eller de arbeidsoppgaver jeg har hatt, sier John Arne Moen.

John Arne Moen går av som konsernsjef i Trønder-Avisa

Fratrer i løpet av vinteren stillingen som toppsjef.

Publisert Sist oppdatert

Avgangen ble kjent på et allmøte mandag formiddag, skriver Trønder-Avisa i en pressemelding.

Styreleder Kolbjørn Almlid forteller i pressemeldingen at han ble orientert om Moens ønske om å fratre sist fredag. Almlid sier at han sterkt beklager beslutningen, men at han respekterer at Moen har funnet tiden riktig til å be om avløsning.

– John Arne Moen har gjennom svært mange år nedlagt en stor innsats for avisa og avisselskapet, ikke minst de siste årene etter at han ble konsernsjef. Jeg skulle svært gjerne sett at han ble med noen år til, sier Almlid.

John Arne Moen har arbeidet i Trønder-Avisa siden sommeren 2003. De første årene som politisk journalist med base i Oslo og fra 2005 til 2015 som politisk redaktør. I 2015 overtok han som sjefredaktør.

Våren 2019 ble han først konstituert og deretter ansatt som administrerende direktør i Trønder-Avisa og konsernsjef i medieselskapet, som foruten Trønder-Avisa består av åtte publikasjoner samt distribusjonsselskapet Trønder-Distribusjon.

Moen sier i pressemeldingen at han i utgangspunktet ikke hadde sett for seg å slutte på nåværende tidspunkt, men at forespørsel om en jobb utenfor media tidligere i sommer satte i gang en tankeprosess.

– Jeg har hatt 19 fantastiske år i Trønder-Avisa. Det er derfor ikke slik at jeg velger å slutte fordi jeg er misfornøyd med medieselskapet som arbeidsgiver eller de arbeidsoppgaver jeg har hatt. Men i en alder av 57 fikk jeg en mulighet til å bli med på en helt ny reise, som også bidrar til at min private logistikk går langt bedre opp enn tilfellet er i dag, sier Moen - og legger til:

– Jeg bor på øya Mausund helt sørvest i Trøndelag, og har bortimot 30 mil og en fergereise hver vei til og fra arbeid, noe som har bidratt til at jeg de siste årene har vært ukependler. Over tid har jeg kjent på at dette er i overkant av hva jeg ser for meg å videreføre i veldig mange år framover», sier han.

Styrelederen forteller at Moen har sagt seg villig til å sitte i stillingen til utpå nyåret, og at arbeidet med å finne hans etterfølger vil bli igangsatt umiddelbart.

Moen begynte som journalist i Stjørdalingen i 1983 – hvor han senere ble redaktør og disponent. Han har også vært innom Forsvarets forum som reportasjesjef, Aftenposten som journalist, vaktsjef og desksjef og Nationen som samfunnsredaktør. En periode på begynnelsen av 90-tallet jobbet han som informasjonssjef i Senterpartiet.

Moen er også leder for den regjeringsoppnevnte Personvernkommisjonen, som skal legges fram sin utredning i slutten av september.

Powered by Labrador CMS