Mediefolk:

– Da muligheten for å ta over som redaktør i Steinkjer-Avisa dukket opp var det ingen tvil om at jeg måtte takke ja til det, sier Monica Irén Solberg Susegg.
– Da muligheten for å ta over som redaktør i Steinkjer-Avisa dukket opp var det ingen tvil om at jeg måtte takke ja til det, sier Monica Irén Solberg Susegg.

Monica Irén Solberg Susegg er ny redaktør i Steinkjer-Avisa

Frontsjef blir ny toppsjef.

Publisert Sist oppdatert

Monica Irén Solberg Susegg (33) tar over som ansvarlig redaktør i Steinkjer-Avisa etter Tore Vikan (42). Vikan går over i ny jobb som produksjonsredaktør i Trønder-Avisa.

Susegg, som siden juli har vært i fødselspermisjon, skulle egentlig begynt som nyhetsredaktør i Narvik-avisa Fremover 1. april, men for noen uker siden ble det kjent at hun hadde takket nei til denne - og i dag kom forklaringen.

– Jeg hadde gledet meg til å ta fatt på jobben som nyhetsredaktør i Fremover, men da muligheten for å ta over som redaktør i Steinkjer-Avisa dukket opp, var det ingen tvil om at jeg måtte takke ja til det, sier Susegg i en pressemelding.

– Steinkjer-Avisa er ei veldig god avis, og vi skal ta vare på avisas sjel. Men digitaliseringen, som er godt i gang, må fortsette for å stå sterkere i årene som kommer.

Høsten 2020 lanserte Polaris Medias konkurrenten Steinkjer24. Det skremmer ikke Susegg:

– Vi frykter ikke konkurransen, og synes det er artig at noen prøver seg.

John Arne Moen, styreleder i Steinkjer-Avisa og administrerende direktør i TA Media, beskriver Susegg i pressemeldingen som en svært dyktig journalist med solid forståelse for digital publisering.

– Jeg er derfor svært godt fornøyd med at hun har takket ja til utfordringen om å ta over som redaktør i Steinkjer-Avisa. Hennes viktigste oppgave blir å forsterke den digitale utviklingen som har skutt fart det siste halvannet året, sier han.

Susegg jobber i dag som frontsjef i Trønder-Avisa, en stilling hun har hatt de siste to årene. Hun er utdannet journalist, og har hatt sommervikariat i VG, vært praktikant i NRK Trøndelag, tilkallingsvikar i Adresseavisen og har vært i flere vikariater i Trønder-Avisa. Hun har jobbet fast i Trønder-Avisa siden 2013.

Powered by Labrador CMS