Mediefolk:

– Da muligheten for å ta over som redaktør i Steinkjer-Avisa dukket opp var det ingen tvil om at jeg måtte takke ja til det, sier Monica Irén Solberg Susegg.

Monica Irén Solberg Susegg er ny redaktør i Steinkjer-Avisa

Frontsjef blir ny toppsjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Monica Irén Solberg Susegg (33) tar over som ansvarlig redaktør i Steinkjer-Avisa etter Tore Vikan (42). Vikan går over i ny jobb som produksjonsredaktør i Trønder-Avisa.

Susegg, som siden juli har vært i fødselspermisjon, skulle egentlig begynt som nyhetsredaktør i Narvik-avisa Fremover 1. april, men for noen uker siden ble det kjent at hun hadde takket nei til denne - og i dag kom forklaringen.

– Jeg hadde gledet meg til å ta fatt på jobben som nyhetsredaktør i Fremover, men da muligheten for å ta over som redaktør i Steinkjer-Avisa dukket opp, var det ingen tvil om at jeg måtte takke ja til det, sier Susegg i en pressemelding.

– Steinkjer-Avisa er ei veldig god avis, og vi skal ta vare på avisas sjel. Men digitaliseringen, som er godt i gang, må fortsette for å stå sterkere i årene som kommer.

Høsten 2020 lanserte Polaris Medias konkurrenten Steinkjer24. Det skremmer ikke Susegg:

– Vi frykter ikke konkurransen, og synes det er artig at noen prøver seg.

John Arne Moen, styreleder i Steinkjer-Avisa og administrerende direktør i TA Media, beskriver Susegg i pressemeldingen som en svært dyktig journalist med solid forståelse for digital publisering.

– Jeg er derfor svært godt fornøyd med at hun har takket ja til utfordringen om å ta over som redaktør i Steinkjer-Avisa. Hennes viktigste oppgave blir å forsterke den digitale utviklingen som har skutt fart det siste halvannet året, sier han.

Susegg jobber i dag som frontsjef i Trønder-Avisa, en stilling hun har hatt de siste to årene. Hun er utdannet journalist, og har hatt sommervikariat i VG, vært praktikant i NRK Trøndelag, tilkallingsvikar i Adresseavisen og har vært i flere vikariater i Trønder-Avisa. Hun har jobbet fast i Trønder-Avisa siden 2013.

Powered by Labrador CMS