Mediefolk:

Trønder-Avisas sjefredaktør John Arne Moen rykker opp og blir nå også konsernsjef for hele mediehuset. Foto: Trønder-Avisa
Trønder-Avisas sjefredaktør John Arne Moen rykker opp og blir nå også konsernsjef for hele mediehuset. Foto: Trønder-Avisa

John Arne Moen er ansatt som konsernsjef i Trønder-Avisa

Fortsetter også som sjefredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Trønder-Avisa ansatte i dag John Arne Moen som administrerende direktør i Trønder-Avisa og TA-konsern med virkning fra 15. november. Det melder konsernet selv i en pressemelding.

Moen, som siden 2015 har vært sjefredaktør i Trønder-Avisa, har vært konstituert i stillingen siden vårparten i år. Moen fortsetter også som sjefredaktør.

Ifølge styreleder Kolbjørn Almlid var det ingen tvil i styret om annet enn at Moen er rett person til jobben.

– Vi går med dette bort fra toledermodellen som avisa har hatt de siste årene. Med én toppsjef som ivaretar alle tre funksjoner får vi en effektiv og tydelig ledelse med en effektiv og tydelig leder. Dette tror vi både vil styrke den redaksjonelle og kommersielle utviklingen, sier Almlid ifølge pressemeldingen.

TA-konsern består av fem medieselskaper samt distribusjonsselskapet Trønder-Distribusjon. De fem mediehusene er, foruten Trønder-Avisa; Namdalsavisa, Steinkjer-Avisa, Snåsningen og Inderøyningen.

Konsernet skriver i pressemeldingen at det forventer å ha en omsetning på mellom 220 og 230 millioner i 2019.

– Gjennom de siste årene har vi vært gjennom en tøff omstilling, hvor mange medarbeidere har blitt nødt til å slutte uten at dette var planlagt eller ønsket. Nedbemanningen har uten tvil vært det som har tæret mest på nattesøvnen. At vi har lyktes såpass godt med snuoperasjonen og at jeg føler at jeg har hatt de ansatte med meg gjennom hele prosessen, var avgjørende for at jeg sa meg villig til å takke ja til utfordringen, sier Moen ifølge pressemelding.

Moen har vært ansatt i Trønder-Avisa siden sommeren 2013, og jobbet som politisk redaktør fram til høsten 2015. Han har tidligere vært samfunnsredaktør i Nationen og hatt ulike stillinger i Aftenposten. Han hadde sin første lederjobb i media som ansvarlig redaktør og daglig leder i lokalavisa Stjørdalingen midt på 1980-tallet.

Powered by Labrador CMS