PFU behandler klagen mot Nettavisen.

Riise fikk ikke medhold. Nettavisen gikk fri i PFU

Men utvalget reagerte på uklarheter.

Publisert Sist oppdatert

Nettavisen brøt ikke god presseskikk da den i februar publiserte artikkelen «Ekteparet Riise har kemneren på nakken – igjen», men gikk fri etter en samlet vurdering. Det er konklusjonen til Pressens Faglige Utvalg (PFU) på dagens møte.

Klager var John Arne Riise og hans manager Erland Bakke.

– Etter en samlet vurdering har Nettavisen ikke brutt god presseskikk, sa PFU-leder Anne Weider Aasen etter at klagen var oppe på onsdagens møte.

Artikkelen er også publisert i Tønsbergs Blad, som i likhet med Nettavisen ble klaget inn til PFU for publiseringen. Men heller ikke lokalavisen ble felt.

Utvalget pekte i sin gjennomgang av saken på at det er uklarheter blant annet rundt premissene for intervjuer, bakgrunnsinformasjon og kommunikasjon i forkant av publiseringen av saken. Det var imidlertid ikke nok til å felle Nettavisen.

PFU behandler John Arne Riises klage mot Tønsbergs Blad.

Reagerte på kredittsjekk

Den innklagede artikkelen tok for seg at Riises selskap Alle Skal Med AS var begjært konkurs. I artikkelen kommer det også fram at Nettavisen har gjort en kredittsjekk av privatpersonen Riise, hvor den tidligere fotballproffen kommer dårlig ut.

Sistnevnte mente klagerne er et brudd på hele syv punkter i Vær varsom-plakaten (punkt 4.1, 4.4, 4.5, 4.7, 4.10, 4.13, 4.14.), med fokus på privatlivets fred.

«Nettavisen valgte i denne saken å publisere en kredittvurdering av John Arne Riise som privatperson og publisere denne. Det er strenge krav knyttet til å gjøre en kredittvurdering. En av kravende er at den skal behandles konfidensielt», heter det i klagen.

Manager Bakke reagerte i klagen også på at han var sitert i saken fra noe han mener var bakgrunnssamtale. Et brudd på Vær varsom-plakatens punkt 3.3 om å gjøre premissene klare i intervjusituasjoner, mente han.

Det var på dette punktet PFU mente at var en del uklarheter rundt premissene for intervjuet.

Les PFU-sekretariatets oppsummering av klagebehandlingen.

Varslet mulig søksmål

Ifølge Dagbladet varslet Riise tidligere denne uka et millionsøksmål mot Nettavisen dersom han fikk medhold i PFU.

– Nettavisen ble ikke felt, og vi avventer derfor søksmålet til vi hører fra Datatilsynet, sier Bakke til Dagbladet i dag.

Riise har kontaktet Datatilsynet for å forhøre seg om Nettavisens artikkel bryter hans personvern.

Nettavisen ble i 2018 felt i PFU for omtale av barna til Riise i forbindelse med en familiekonflikt.

Powered by Labrador CMS