Daglig leder John Bones i Skup-sekretariatet.

Henter krigsreportere til Skup: – Har snudd oss rundt

Klar med program for årets konferanse.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Programmet for årets Skup-konferanse som går av stabelen i Tønsberg 1. april er nå klart. Krigen i Ukraina, verifisering og klimakrisen blir naturligvis noen av temaene som vil prege konferansen. Se hele programmet her.

Daglig leder i Skup-sekretariatet, John Bones, forklarer til Journalisten at programmet er bygget opp langs en rekke såkalte stolper – blant annet «Hverdagsgraving», «Søk og verifisering», «Ledelse» og «Slik gjorde vi det».

I tillegg vil klima få betydelig mer plass enn forrige gang Skup-konferansen foregikk fysisk i 2o19.

– Klima er jo den store samfunnssaken for tiden, hvis du ser bort fra den aktuelle krigen. Da er det viktig at norske journalister er skolert til å drive klimajournalistikk, sier Bones.

Ikke helt i mål ennå

– I tillegg har vi det som skal skje i den store salen Oseberg, hvor vi prøver å være mest mulig aktuelle uavhengig stolpene, sier Bones, og legger til at innledningssesjonen skal dreie seg om Ukraina.

Her skal norske krigsreportere som har dekket krigen fra bakken dele sine erfaringer. Nøyaktig hvilke reportere det er snakk om, er foreløpig ikke avklart av praktiske hensyn.

– Vi har jo snudd oss rundt for å gjøre dette så aktuelt som mulig. Vi er ikke helt i mål ennå, men det blir bra det vi skal presentere, sier Bones til Journalisten.

Debatt med redaktører

Innledningssesjonen med krigsreporterne etterfølges av et foredrag med Facebook-varsleren Frances Haugen.

Årets konferanse vil også ha fokus på mediedekningen av pendlerbolig-skandalene. Journalister fra Aftenposten, Adresseavisen og VG skal fortelle om arbeidet med en av fjorårets største nyhetssaker.

Konferansen stiller også med debatter — blant annet mellom Geir Ramnefjell i Dagbladet, Tora Bakke Håndlykken i VG og Tone Tveøy Strøm-Gundersen, som skal diskutere om redaktørene har tatt klimakrisen på alvor.

– Jeg tror det også vil være en viss interesse rundt sesjonen «Advarsel! Sterke bilder», sier Bones om foredraget med den svenske fotografen Niclas Hammarström som tok bilder av ofrene på Utøya 22. juli.

Powered by Labrador CMS