NRKJ-leder Hege Iren Frantzen mener NRK bør betale avisene for dem som bruker aviser som arbeidsredskap. Foto: Jan Jørg Tomstad.

NRK kutter i ansattes aviser

Får ikke lenger dekket gratis avis. Se de nye retningslinjene her.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De fleste journalister får dekket en eller to aviser av sin arbeidsgiver. Dette blir det slutt på for NRK-journalistene fra april.

Ifølge et oppslag på NRKs interne nettavis Torget skal ledelsen spare inn fem millioner kroner på å kutte i utgiftene til aviser og tidsskrifter. Administrasjons- og finansdirektør Jon Espen Lohne skriver i et internt skriv at kostnadene til innkjøp av trykte medier må ned på et minimumsvolum som er forsvarlig for programproduksjonen.

Regler

Lohne har også gitt retningslinjer for slike abonnement:

* NRK tillater ikke lenger at aviser og tidsskrifter sendt til privat adresse, dekkes av NRK.

* NRK ber om at volum og bruk av aviser og tidsskrifter sendt til arbeidsplassen reduseres til et nøkternt nivå – tilpasset aktiv og nødvendig bruk i programproduksjonen.

Medarbeidere som har dekning av abonnement levert privat som en del av sin skriftlige individuelle arbeidsavtale, kan kreve ordningen videreført ved å tegne privat abonnement og få refundert kostnadene. Hvis en ordning som er nedfelt i arbeidsavtalen skal avvikles, må det avtales mellom leder og medarbeider.

* Abonnement levert til bedriften må bestilles på nytt via egne etablerte rutiner. Det vil bli informert om ”bruksanvisning” for hvordan dette gjøres når dette er klart.

* NRK vil inngå konsernavtaler med et visst antall aviser. De aviser som har konsernavtale vil fremgå av EENRK (det administrative verktøyet «Et enklere NRK», red.anm.).

* Ønskes bestilling av aviser som ikke fremgår av oversikten på EENRK, så betyr det at vi ikke har inngått noen konsernavtale og må betale ”ordinær pris”. Bestilling av disse kan enten skje direkte til leverandør via nettet, via telefon eller også via EENRK. Det er delegert til lokal enhet å sikre rutiner for dette.

Arbeidsverktøy

NRKJ-leder Hege Iren Frantzen sier til Journalisten at flere av NRKJs medlemmer ikke har hatt friavis på en god stund, noe hun mener ikke er heldig. At nå ytterligere ansatte mister friavisen, synes hun er unaturlig.

– Vi mener det er naturlig at NRK betaler for arbeidsverktøy for ansatte som trenger det i jobben sin.

Powered by Labrador CMS