Jon Henrik Larsen i Oslo tingrett mandag 23. august.
Jon Henrik Larsen i Oslo tingrett mandag 23. august.

Salangen-Nyheter-redaktøren møter staten i retten

I tvist om brukerstyrt personlig assistent.

Publisert Sist oppdatert

Mandag og tirsdag denne uka møter Jon Henrik Larsen, profilert redaktør og eier av nettavisa Salangen-Nyheter, i Oslo tingrett.

– Det er veldig greit å ha fått komme i gang og fått belyst saken på alle mulige måter. Jeg er veldig spent på behandlingen, men tror det blir en rettferdig behandling, sier Larsen til Journalisten under en pause i første rettsdag.

Larsen har saksøkt staten for å få omgjort et vedtak om tilgangen til brukerstyrt personlig assistent (BPA). Larsen, som har autisme, mener han er avhengig av at assistenten kan bistå ham i arbeidet.

– Assistenten var en uunnværlig støttespiller for meg i mitt daglige arbeid. Jeg trenger hjelp til å organisere min arbeidsdag, tilrettelegge for fakturering og administrasjon slik at jeg kunne gjøre min jobb som arbeidsgiver og daglig leder i Mediehuset Salangen-Nyheter, har Larsen tidligere uttalt til TV 2.

Salangen kommune har uttalt at en praksis der en personlig assistent skal «utføre økonomiske og administrative oppgaver som er knyttet til daglig drift i aksjeselskapet» er utenfor det kommunale ansvaret gitt i helse- og omsorgstjenesteloven.

I sluttinnlegget fra staten som saksøkte part, anføres det at vedtaket bygger på korrekt rettsanvendelse og er gyldig, og at Larsen ikke har rettskrav på BPA for å dekke behov på skole eller arbeid.

Dagbladet har nylig omtalt at Larsens side stevnet statsminister Erna Solberg som vitne i saken, men at Solberg til slutt ble fritatt.

Powered by Labrador CMS