Konferansesjef Jonas Skybakmoen. Foto: Glenn Slydal Johansen
Konferansesjef Jonas Skybakmoen. Foto: Glenn Slydal Johansen

Journalister på Hell

HELL (Journalisten.no): 270 påmeldte samler seg denne helgen for den årlige trønderske journalistkonferansen.

Denne helgen samles journalister fra Nord- og Sør-Trøndelag igjen på Hell utenfor Trondheim for faglig oppdatering og sosialt samvær. Konferanseleder Jonas Skybakmoen har høye forventninger.

– Vi har et godt og bredt program som favner både de regionale og lokale mediehusene. Terroren 22. juli er en viktig bolk fordi det var noe som i høy grad påvirket journalister i vår region, sier Skybakmoen.

22. juli

Temaet innledes lørdag av Arne Okkenhaug, som er kåret til Årets trønder 2011 av NRK Trøndelag og Adresseavisen.

– Han har vært en synlig kritiker etter 22. juli og har hatt en kritisk slagside til medienes dekning, som jakten på syndebukker, sier konferansesjefen.

Innlegget etterfølges av en debatt der VG-kommentator Anders Giæver, nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet, redaktør Kim Riseth i Namdalsavisa, Adressa-redaktør Arne Blix og nyhetsredaktør Sigrid Gjellan i NRK Trøndelag deltar.

Konferanselederen ser også ser fram til å høre Mohamed Ibrahim snakke om de sosiale medienes betydning under den arabiske våren.

– Han er en ung egypter som var en relativt sentral aktør i opprøret fordi han var med å opprette Facebook-siden «We are all Khaled Said».

Kleint

Hellkonferansens nettside lover at den «kleineste bolken» blir noe som omtales som speed-dating. Her får studenter og midlertidige mulighet til å bruse med den faglige fjøra for tre redaktører.

– Det var noe vi kom på i siste liten. Vi har en del journaliststudenter her som ønsker å knytte kontakter inn mot media. Det er også åpent for de med midlertidige vikariater.

Skybakmoen sier at konferansen også har en sosial dimensjon.

– Det er en anledning til å møte kolleger fra andre mediehus og knyte kontakter og lære hvordan andre gjør det.