Adresseavisens intervju med Mette Hanekamhaug lagt ut på Twitpic.com.
Adresseavisens intervju med Mette Hanekamhaug lagt ut på Twitpic.com.

– Ingen vanskelig uttalelse

Adressa-journalist Jonas Skybakmoen avviser at Frp-politikeren Mette Hanekamhaug er feilsitert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det som står i Adresseavisen er korrekt. Hanekamhaug sa at hun ikke tenker på bøker som noe kulturelt, sier Jonas Skybakmoen (29).

Farsott

Han skrev intervjuet med den unge Frp-politikeren som sto på trykk i Adresseavisen valgdagen 14. september. Denne og andre uttalelser i intervjuet fikk enorm oppmerksomhet og gikk som en farsott på Twitter og andre nettsamfunn. Mette Hanekamhaug har i ettertid hevdet at hun ble grovt feilsitert, også overfor Journalisten.

– Hanekamhaug har sett konsekvensene av egne uttalelser og hatt behov for å glatte over. Hun skal naturligvis ha lov til å forklare seg, men jeg synes det er merkelig journalistikk, og lite kollegialt, at medier unnlater å ta kontakt med oss når de gjengir hennes påstander, sier Skybakmoen, og viser blant annet til dagens oppslag i Dagbladet.

– Avviser fullstendig

– Er det noen som faktisk feilsiterer så er det Dagbladet som skriver «bøker er ikke kultur» i anførselstegn, når det hun faktisk sa var «jeg tenker ikke på bøker som noe kulturelt».

– Men du avviser at du kan ha sitert henne feil?

– Jeg avviser det fullstendig på alle punkter.

– Har du dette på tape?

– Nei, men jeg har det på blokka. Dette er ingen vanskelig uttalelse i det hele tatt. Og den er bare en av flere lignende uttalelser. De som har lest intervjuet ser at det inngår i en større sammenheng.

Spalte

Skybakmoen tror det kan være nyttig å vite at intervjuet ble publisert i en fast spalte der Adressa intervjuet 19 politikere fra Midt-Norge, som så ut til å kunne komme inn på Stortinget. Hensikten var å belyse valget og politikken fra et kulturperspektiv.

– Spalta fungerte som guide og folkeopplysning for velgere som var opptatt av kulturspørsmål. Her kunne de finne ut hvem de var enige og uenige med.

Politikerne fikk 4-5 faste spørsmål og noen spørsmål knytta til hjemsted og partiets politikk. Hanekamhaug fikk for eksempel spørsmål om jazzfestivalen i Molde.

Skybakmoen sier de 19 politikerne stilte sporty opp og svarte på spørsmålene uten å gå veien om rådgivere eller informasjonsfolk.

– Dette var politikere som ikke nødvendigvis har kulturpolitikk som spesiale. Men alle, også Hanekamhaug, tok spørsmålene på strak arm. Det skal de ha ros for.

 

 

Powered by Labrador CMS