Mediefolk:

Khrono ansetter Sveinung Engeland som vaktsjef og reportasjeleder, og Jørgen Svarstad som nyhetsjeger.
Khrono ansetter Sveinung Engeland som vaktsjef og reportasjeleder, og Jørgen Svarstad som nyhetsjeger.

Khrono ansetter vaktsjef og nyhetsjeger

– Svært fornøyd med ansettelsen, sier redaktør Tove Lie.

Publisert Sist oppdatert

Khrono har ansatt Sveinung Engeland i den nyopprettede stillingen som vaktsjef og reportasjeleder i Khrono. Han vil få en sentral stilling i redaksjonen som arbeidsleder i det daglige nyhetsarbeidet i avisen. Med seg på laget har de også fått journalist Jørgen Svarstad som ifølge avisen skal jobbe som nyhetsjeger.

Engeland går fra stillingen som reportasjeleder i Nynorsk pressekontor (NPK). Før dette var han kommunikasjonsrådgiver og prosjektleder i Kartverket og journalist i Mandag Morgen.

Engeland har også også blant annet bakgrunn som nyhetsredaktør i Nationen i samme periode som Khrono-redaktør Tove Lie den gang hun var sjefredaktør og daglig leder i samme avis.

–Jeg gleder meg veldig til å bli med på Khrono-laget. Jeg har fulgt Khrono på avstand helt fra starten for snart ti år siden, og er mektig imponert over hva de har fått til og hvilken posisjon avisa har fått. Khrono er en avis med store ambisjoner, og jeg ser fram til være med og sette viktige saker fra kunnskapssektoren høyt på dagsordenen, skape gode debatter og utvikle avisen videre, sier Engeland til avisen.

Tove Lie er svært fornøyd med å ha ansatt Engeland for andre gang - denne gangen i Khrono.

– Sveinung er et dedikert og seriøst nyhetsmenneske som stiller høye krav til seg selv og journalistikken, og det passer veldig godt sammen med Khronos redaksjonelle ambisjoner. I tillegg har han stor arbeidskapasitet og det kommer også godt med i en raskt voksende nisjeavis, sier Lie.

Svartstad kommer fra Forskerforum hvor han blant annet har jobbet som både journalist og nettansvarlig.

– Jeg har fulgt Khrono tett siden starten, og er svært imponert over hva denne dyktige gjengen har fått til. Som fagjournalist på feltet ser jeg fram til å jobbe i en redaksjon med så store ressurser til å dykke ned i denne sektoren, sier Svarstad til Khrono.

Redaktør Lie er også svært fornøyd med denne ansettelsen.

– Jeg gleder meg til at vi kan samarbeide heller enn å konkurrere om nyhetene med Jørgen, sier hun og legger til:

– Journalister som virkelig kan kunnskapsfeltet og høyere utdanning vokser ikke på trær, så jeg er utrolig glad for at vi kan øke nyhetstrøkket i avisen med å få Svarstad på laget. Han har flere års redaksjonell erfaring på feltet, så dette ser vi fram til, sier Lie.

– I Khrono får jeg en mer rendyrket journalistrolle enn jeg hadde i Forskerforum. Jeg gleder meg veldig til å være med på å sette dagsorden på et felt som er underdekket av andre redaksjoner, sier Svarstad.

Jørgen Svarstad vil erstatte journalist Ragnhild Vartdal i Khronos osloredaksjon, som begynner i E24 i løpet av våren.

Powered by Labrador CMS