Lise Nørgaard, som blant annet sto bak TV-suksessen «Matador», er død.

«Matador»-forfatteren

Journalist og forfatter Lise Nørgaard er død, 105 år gammel

Den danske journalisten, redaktøren og forfatteren Lise Nørgaard, som blant annet sto bak «Matador», døde søndag, opplyser familien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lise Nørgaard jobbet i både aviser og ukeblader, men er nok for mange mest kjent som kvinnen bak TV-serien «Matador». Den klassiske serien som forteller om danske samfunnsutvikling på 1930- og 1940-tallet ved å portrettere småbyen Korsbæk, er en klassiker i både Danmark og Norge.

«Matador» er en av de største TV-suksessene noensinne og er blitt en del av dansk kulturkanon.

Som journalist har hun vært tilknyttet Roskilde Dagblad, Politiken, Hjemmet og Berlinske Tidende. En periode på slutten av 70-tallet var hun også sjefredaktør i Hjemmet.

– Jeg synes det er litt kjedelig at det alltid må handle om «Matador», fordi jeg føler meg først og fremst som en journalist, sa Nørgaard til danske Journalisten da fagbladet intervjuet henne i 2017.

Forfatter-journalisten ble født Elise Jensen i Roskilde i 1917. Hun var gift to ganger og fikk fire barn.

Familien hennes opplyser at hun døde sent søndag kveld etter en kort sykdomsperiode. Nørgaard ble 105 år gammel.

– Vi har alle nytt godt av hennes kjærlighet, livserfaring, kloke råd og positive og humoristisk holdning til livet. Vi er takknemlige for å ha fått lov til å ha henne i vårt liv så lenge, og hun etterlater seg et stort savn, heter det i en uttalelse fra familien.

Lise Nørgaard skal bisettes fra St. Pauls kirke i København.

Powered by Labrador CMS