Bente Riise, generalsekretær i Norsk tidsskriftforening, er eneste kvinne på søkerlisten. Foto: Samlaget/Creative Commons
Bente Riise, generalsekretær i Norsk tidsskriftforening, er eneste kvinne på søkerlisten. Foto: Samlaget/Creative Commons

Syv har søkt om å bli redaktør i Journalisten

Seks menn og en kvinne søker stillingen som redaktør i Journalisten. Tre søkere er anonyme.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble det klart hvem som har søkt stillingen som ansvarlig redaktør i Journalisten. Stillingen ble lyst ut 23.februar og hadde drøye tre ukers søknadsfrist. 

– Vi ser etter en leder som kan fortsette den positive utviklingen Journalisten er inne i. De neste ukene vil vi foreta intervjuer og vi håper å lande en permanent løsning innen rimelig tid. Vi føler oss trygge på at Journalistens kommende leder ligger i bunken vår, sier Katrine Strøm, som er styreleder i Journalisten.

Hun forteller at hun er glad for å kunne slå fast at jobben de har utlyst har tiltrukket seg kompetente og spennende kandidater. Det har kommet inn henvendelser fra folk med et spekter av redaksjonell erfaring, samtlige med ledererfaring og jevnt over med solid digital innsikt.

– Personlig skulle jeg ønske det var flere kvinner og pressefolk med minoritetsbakgrunn blant søkerne, men det gjenspeiler kanskje at det fremdeles er en vei å gå når det gjelder mangfold i ledende stillinger også i medie-Norge, sier Strøm til Journalisten.

Disse har søkt:

Glenn Slydal Johansen (37),  journalist i Journalisten (ansvarlig redaktør konstituert)

Arnt Sommerlund (50), daglig leder.

Bente Riise (55), generalsekretær.

Morten Solli, journalist/testansvarlig.

Mann (45),  ansvarlig redaktør og adm.dir.

Mann (46), redaksjonsleder.

Mann (59), sjefredaktør

Ifølge Strøm har kandidatene som har fått innvilget unntak fra offentliggjøring argumentert for dette med saklig begrunnelse.

Powered by Labrador CMS