Roger Aarli-Grøndalen. Foto: Vegard Storbråten Øye/Eidsvoll Ullensaker Blad
Roger Aarli-Grøndalen. Foto: Vegard Storbråten Øye/Eidsvoll Ullensaker Blad

Roger Aarli-Grøndalen (45) blir Journalisten-redaktør

Kommer fra stillingen som publisher i lokalavisa Eidsvoll Ullensaker Blad.

Publisert Sist oppdatert

45-åringen har jobbet de siste seks årene som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i lokalavisa Eidsvoll Ullensaker Blad (EUB).

Han har også vært utviklingsredaktør i Egmont og hatt redaktørroller i flere av Egmonts magasinredaksjoner, med særlig ansvar for digital utvikling. Klikk.no, Her og Nå og Mann er blant Aarli-Grøndalens tidligere arbeidssteder, og han har også vært redaktør for Bellona Magasin og journalist i Romerikes Blad.

– Jeg ønsker å ha mer trykk på mediekritikken, ikke bare når det gjelder kommentarer og meningsbærende innhold, men også å lage journalistikk på dette. På samme måte som journalister ettergår politikere, skal vi ettergå det redaksjonelle arbeidet, sier den nye redaktøren.

– Det er ikke akkurat en veldig populær øvelse?

– Det er nok ikke så populært, men det er det ikke alltid når man ettergår norske kommuner heller, sier den avtroppende lokalavisredaktøren.

– Hva tenker du om konkurransen fra Medier 24?

– Medier24 har blitt en formidabelt konkurrent, det blir tøft å slåss mot dem. Etter Børs i Dagens Næringsliv lager også mye gode saker og også tidvis Kampanje, så det er tøff konkurranse.

Han sier også at han vil satse mer på teknologiutvikling og varsler også fokus på å heve kvaliteten på Journalistens redaksjonelle produkt.

– Jeg synes også vi kan jobbe med å få flere kilder inn i sakene. I altfor mange saker er det en kilde som sier noe og en annen som svarer på kritikken. Kanskje bør vi for eksempel ha inn flere reportasjeelementer.

– Er det noe du vil ta med deg fra lokalavisjournalistikken?

– Det er ikke langt fra Eidsvoll til Oslo, men det er ålreit å komme seg ut og se at det er masse bra folk i lokalmediene. Oslo er en fantastisk by, men det er en Oslo- arroganse i mediene.

Journalisten er eid av Norsk journalistlags medlemmer.

– Vi er svært fornøyd med få inn en erfaren og kunnskapsrik leder som Roger, og er trygge på at han vil ta redaksjonen i Journalisten videre i den positive utviklingen fagpublikasjonen er inne i, sier styreleder Katrine Strøm i Journalisten i en pressemelding, og fortsetter:

– Hans resultater i et bredt spekter av redaksjoner han har ledet, og hans levende interesse for journalistikk og norske og internasjonale medier pekte ham tidlig ut som en meget interessant søker. Dette er et godt valg for Journalisten.

Aarli-Grøndalen tiltrer i løpet av sommeren.

Powered by Labrador CMS