Foto: Adam Sundana  http://www.flickr.com/photos/cukuskumir/
Foto: Adam Sundana http://www.flickr.com/photos/cukuskumir/

Lette etter Bieber på Hamar

Det er vanskelig for småaviser å la rykter forbli nettopp det. Noen ganger må de rett og slett sjekkes opp

Norske medier synes å være i et innenriksvakuum. En ung gutt fra Canada har tatt over spalteplassen hos de store nettstedene. Med rosa bakgrunn eller egne kart om hvor fansen befinner seg til en hver tid, synes det som om mange journalister mimrer tilbake til gangen de løp etter New Kids on the Block når småjentene hyler utenfor Grand Hotell i påvente av Justin Bieber.

Og når flere på Twitter skriver at Justin Bieber har landet på Hamar Flyplass, hva gjør man så? Jo, det rykker i journalistfoten og kribler i kroppen.

– Ja, jeg var litt sånn. Jeg var selvfølgelig skeptisk, og jeg regner med at det kommer mange falske rykter når et så stort navn er i landet. Men det er klart man må sjekke alt som kommer inn.

Ut på tur

Og sjekke gjorde journalist Jo Espen Brenden i Hamar Dagblad. Han kastet seg i reportasjebilen og peilet ut kursen til flyplassen. Med humring i pustepausene forteller han at han følte seg litt dum mens han kjørte dit.

–   Jeg tenkte at jeg var en av journalistene som gikk på en twitterspøk. Men så ville jeg se om det var horder av skrikende jenter som ventet på stjernen.

– Og det var det ikke.

– Nei. Det var helt stille. Bare en liten tåkesky og ingen Bieber. Jeg var litt skuffet og litt lettet. Det hadde vært morsomt å oppleve dette fenomenet. Men så må jeg innrømme at jeg ble lettet også, for hadde han vært der hadde det blitt mange timer overtid. Det har jeg ikke tid til for jeg skal til Barcelona.

– Hva? Ikke til Fornebu?

– Nei, jeg skal ikke dit.

Produksjonspress

Men sak ble det likevel. «Bieber har IKKE landet i Hamar» slår avisen opp. Produksjonspresset er for stort til at man kan stikke av med reportasjebilen for å finne en sak, og så komme tomhendt tilbake. Det skal helst ikke skje. Dermed ble det å intervjue gjengen som drakk kaffe i den lille boden ved flyplassen.

Neste gang noen tvitrer at en kjendis har landet på flyplassen, tror han den får passere.

– Neste gang tror jeg skal la sånne meldinger få gå uten at jeg drar ut.

Powered by Labrador CMS