Dagbladet unngår oppsigelser på nett

Løser nedbemanning med naturlig avgang.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag bød på nyheter fra ledelsen i Dagbladet som fikk mange ansatte til å senke skulderne.

Ledelsen hadde i utgangspunktet planer om å kutte mellom 10 og 12 stillinger i DB Medialab, men har nå de fått til nedbemanningen uten at noen sies opp i nettselskapet.

Lave skuldre

Ifølge nestleder Kamilla Thoresen i redaksjonsklubben er naturlige avganger og permisjoner årsaken til at ledelsen kunne konkludere med at oppsigelser ikke var nødvendig.

– Stemningen i medielaben er god. Folk har gått og fryktet oppsigelser siden før jul, så det er klart det er lettelse å få den meldingen. Det er en del som har fått litt lavere skuldre i dag, sier Thoresen.

Papir

Samtidig pågår drøftingene om nedbemanningen i papiravisen. Her er det foreslått at i alt 35 stillinger skal kuttes. Redaksjonsklubben har sammen med de andre klubbene i Dagbladet vært kritiske til at det ikke vil bli gitt noen sluttpakker. Redaksjonsklubben brøt drøftingene, siden de mener det ikke ligger noen frivillighet i nedbemanningen, men kom med igjen uken etter.

Neste drøftingsmøte blir trolig ikke før over helgen. Ledelsen hadde i utgangspunktet som ambisjon at drøftingene skulle bli ferdig i januar, men Anne Aasheims overraskende avgang har ført til utsettelser.

– For papiravisens del fortsetter drøftingene som før, de er ikke avsluttet. Vi jobber for å unngå oppsigelser for våre medlemmer.

Gledelig

Konstituert sjefredaktør Lars Helle forteller at man i ledelsen er glade for at man har unngått oppsigelser i medielabben. Han berømmer det konstruktive arbeidet klubben har bidratt med i drøftingene.

– Det viser også at vi ikke nødvendigvis skal si opp 45 mennesker slik det er blitt skrevet, sier Helle. Han tror at oppsigelser i Dagbladet er uunngåelig.

Powered by Labrador CMS