Dagbladet unngår oppsigelser på nett

Løser nedbemanning med naturlig avgang.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag bød på nyheter fra ledelsen i Dagbladet som fikk mange ansatte til å senke skulderne.

Ledelsen hadde i utgangspunktet planer om å kutte mellom 10 og 12 stillinger i DB Medialab, men har nå de fått til nedbemanningen uten at noen sies opp i nettselskapet.

Lave skuldre

Ifølge nestleder Kamilla Thoresen i redaksjonsklubben er naturlige avganger og permisjoner årsaken til at ledelsen kunne konkludere med at oppsigelser ikke var nødvendig.

– Stemningen i medielaben er god. Folk har gått og fryktet oppsigelser siden før jul, så det er klart det er lettelse å få den meldingen. Det er en del som har fått litt lavere skuldre i dag, sier Thoresen.

Papir

Samtidig pågår drøftingene om nedbemanningen i papiravisen. Her er det foreslått at i alt 35 stillinger skal kuttes. Redaksjonsklubben har sammen med de andre klubbene i Dagbladet vært kritiske til at det ikke vil bli gitt noen sluttpakker. Redaksjonsklubben brøt drøftingene, siden de mener det ikke ligger noen frivillighet i nedbemanningen, men kom med igjen uken etter.

Neste drøftingsmøte blir trolig ikke før over helgen. Ledelsen hadde i utgangspunktet som ambisjon at drøftingene skulle bli ferdig i januar, men Anne Aasheims overraskende avgang har ført til utsettelser.

– For papiravisens del fortsetter drøftingene som før, de er ikke avsluttet. Vi jobber for å unngå oppsigelser for våre medlemmer.

Gledelig

Konstituert sjefredaktør Lars Helle forteller at man i ledelsen er glade for at man har unngått oppsigelser i medielabben. Han berømmer det konstruktive arbeidet klubben har bidratt med i drøftingene.

– Det viser også at vi ikke nødvendigvis skal si opp 45 mennesker slik det er blitt skrevet, sier Helle. Han tror at oppsigelser i Dagbladet er uunngåelig.