Frilanserne aksjonerte på KKs Facebook-side.
Frilanserne aksjonerte på KKs Facebook-side.

Slåss på Facebook

KK sletter kritiske innlegg fra frilanserne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Samme dag som de demonstrerer foran HM og lanserer en egen frilanskalkulator gjennomfører Frilansjournalistene/NJ en aksjon mot bladene Kamille og KK.

KK har i løpet av dagen slettet meldinger som ble lagt ut på Facebook-profilen, mens Kamille har valgt å svare på innleggene. Blant budskapene som havnet på bladenes Facebook-profiler var «Nei til sosial dumping av frilansjournalister!» og «Nei til urettferdige frilanskontrakter!».

Blokkerer frilansere

– KK går til kamp mot frilansernes ytringsfrihet. Vi spør oss hvorfor de gjør det, sier leder av Frilanserne/NJ, Jørn Wad. Han forteller at frilanserne valgte ett blad fra Aller og ett fra Hjemmet Mortensen.

Wad viser til at enkeltfrilansere ble blokkert av KK, i tillegg til at innleggene er slettet fortløpende.

Reelle forhandlinger

– Målet vårt med aksjonene i dag er å få i gang reelle forhandlinger om frilanskontraktene, i denne omgang med HM. Vi har hatt endeløse møter som ikke har ført til noe. Samtidig er enkeltfrilansere blitt presset til å underskrive dårlige kontrakter, som fratar dem betaling for gjenbruk. Aller og HM kan begge tjene flere titalls millioner kroner dersom slike kontrakter blir vanlige.

Ifølge Wad har HM redusert sine frilanshonorarer med 20 til 50 prosent siden i fjor.

(Journalisten hevdet i første versjon av saken at også Kamille slettet alle innlegg. Dette medfører ikke riktighet.)

Powered by Labrador CMS