Meldingstjenesten Parler vegrer seg for å ha kontakt med Kanye West etter en rekke antisemittiske uttalelser. West kjøp av Parler er suspendert.
Meldingstjenesten Parler vegrer seg for å ha kontakt med Kanye West etter en rekke antisemittiske uttalelser. West kjøp av Parler er suspendert.

Kanye Wests kjøp av Parler avbrutt

Rapperen Kanye Wests kjøp av Parler er lagt på is etter antisemittiske uttalelser de siste ukene.

Publisert Sist oppdatert

Det er Parler selv som opplyser at kjøpsprosessen som ble innledet i oktober, er avbrutt.

Kanye West, som nå kaller seg Ye, har de siste ukene kommet med en rekke grove antisemittiske uttalelser, blant annet hos Tucker Carlson på Fox News og hos konspirasjonsteoretikeren Alex Jones på Infowars.

Til Jones sa han at han likte Adolf Hitler, og at alle mennesker har noe ved seg av verdi, ikke minst Hitler.

Parler framstiller seg selv som et konservativt alternativ til Twitter, med minst mulig innholdskontroll, der kommentatorer fra ytre høyre har fritt spillerom. Det sponses av Rebekah Mercer, en megadonor på ytre høyre fløy.

Før han gjorde avtalen om å kjøpe Parler, ble Kanye West suspendert fra Twitter og Instagram etter å ha kommet med dødstrusler mot det jødiske folk.

Han er de siste dagene også kritisert for å ha tatt med seg den kjente holocaust-fornekteren Nick Fuentes til en middag med tidligere president Donald Trump. Som følge av ytringene har Adidas og andre sponsorer avsluttet samarbeidet med ham.

Powered by Labrador CMS