Førjulsstemning i Bergen: Tor-Erling Thømt Ruud (VG) og Kaspar Synnevåg (Kvitter studio) på jakt etter pepperkakeforbrytere.
Førjulsstemning i Bergen: Tor-Erling Thømt Ruud (VG) og Kaspar Synnevåg (Kvitter studio) på jakt etter pepperkakeforbrytere.

Krimpoddens julespesial ser på «pepperkake-mysteriet» i Bergen

– Har også blitt et interessant portrett på bergensere, sier VG-programleder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I 2009 ble Pepperkakebyen i Bergen utsatt for hærverk. Om pepperkakeknusingen ikke førte til landesorg, var det ikke langt unna lokalt. Og folk ble sinte. Nå skal saken gjennomgås i true crime-stil i VGs Krimpodden.

– Jeg har gått fra å le litt av denne saken til å skjønne at den er stor og hadde ringvirkninger. Ikke bare forteller vi en historie om noe som virkelig skjedde, men det har også blitt et interessant portrett på bergensere, synes jeg, sier podkast-programleder Tor-Erling Thømt Ruud i en pressemelding.

I Bergen var saken absolutt ikke en spøk i 2009. Som VG-oppsummerer:

«For med en svært ivrig lokalpresse, kronerulling blant byens rikinger, dusør, intens etterforskning, feilaktige pågripelser, tilløp til lynsjestemning lokalt, global oppmerksomhet og politisk engasjement er dette en sak helt ulik alle andre norske krimsaker.»

Podkasten er et samarbeid mellom VG og Kvitter studio.

Powered by Labrador CMS