Foto: Birgit Dannenberg
Foto: Birgit Dannenberg

P5: – Ikke overrasket over sanksjon

For tidlig å kontrollere innhold i februar. Det forstår tilsynet og gir mild sanksjon.

Publisert Sist oppdatert

Medietilsynet har sendt ut advarsel til P5s stasjon i Stavanger. Bakgrunnen er at tilsynet mener P5-stasjonen, som er eid av P4, ikke oppfyller konsesjonskravene om lokalt innhold. Ifølge sanksjonsbrevet skal P5 levere 628 minutter med lokalt innhold hver dag.

Tidlig

Ifølge kanalsjef Kenneth Andresen er advarselen fra tilsynet langt fra overraskende. Han sier til Journalisten at brevet fra tilsynet er i tråd med hvordan situasjonen var da kontrollen ble gjennomført, og viser til at det er deres egenrapportering som ligger til grunn.

– Og som vi sa i alle kommentarer den gang; vi var klar over at vi ikke fullt ut oppfylte kravet til lokalt innhold, og at det var tidlig å kontrollere oss med tanke på sen tildeling av konsesjon, sier Andresen.

Ikke tidlig

Rådgiver Lars Erik Krogsrud i Medietilsynet mener det ikke var for tidlig å kontrollere innholdet allerede i februar. Han sier at det ikke kan ha vært noen tvil om at tilsynet ville starte kontrollene av med levering av lokalt innhold tidlig. Og mener det var riktig.

– Lytterne var lovet lokalt innhold, og i skarp konkurranse måtte deltakerne levere fra første dag. Dette er betalingen for konsesjonen, og det er ingen som har sagt noe om betalingsutsettelse, sier Krogsrud.

Mer

Når så er sagt legger han til at også tilsynet er innforstått med hvordan virkeligheten ser ut, og forstår at det er krevende å bygge opp lokalradio fra bunnen av på kortvarsel. I tillegg var den manglende leveringen av lokalt innhold et førstegangsbrudd på konsesjonskravene, og dette reflekteres også i sanksjonsformen som denne gangen er en advarsel. Det blir neppe sanksjonsformen etter neste kontrollrunde.

– Neste gang må de stramme seg opp, sier Krogsrud.

Leverer

Ifølge Andresen i P5 har deres fire stasjoner allerede strammet seg betraktelig opp.

– I dag er situasjonen en helt annen. Etter vår oppfatning er vi der vi skal være i forhold til kravene, og leverer de minuttene med lokalt innhold vi skal levere i hver eneste by.

Powered by Labrador CMS