– Å bli sett og verdsatt av en så kompetent jury til en så høythengende pris betyr svært mye, sier vinneren av NTBs språkpris Njord V. Svendsen, journalist i Khrono.

Hedret for stilsikkert språk

Njord V. Svendsen i Khrono fikk NTBs språkpris

Khrono-journalist Njord V. Svendsen mottok onsdag kveld NTBs språkpris under Nordiske Mediedager i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Njord V. Svendsen skarpe og morsomme penn vekker assosiasjoner til nynorskpioneren Aasmund Olavsson Vinje, mener juryen.

«Juryen hedrer Svendsens bruk av stilsikre språklige virkemidler i tekstene han skriver om den ofte vanskelig tilgjengelige kunnskapssektoren. Dermed åpner han opp en boble, som tidvis er en lukket del av samfunnet», heter det i begrunnelsen.

– Jeg er overveldet, glad og takknemlig! Å bli sett og verdsatt av en så kompetent jury til en så høythengende pris betyr svært mye, sier prisvinner Svendsen.

Prisen ble delt ut av NTBs sjefredaktør Tina Mari Flem.

– Juryen har gjort et godt valg. Svendsen er et glitrende eksempel på at godt mediespråk kan være brekkstangen som åpner opp selv den tyngste materien, sier Flem.

NTBs språkpris deles årlig ut til en person som har skrevet godt i mediene gjennom hele året. Fjorårets vinner var journalist og samfunnsdebattant Ingeborg Senneset i Aftenposten.

Powered by Labrador CMS