EFJ fordømmer trussel

Gresk journalist nektet å avsløre kilder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den europeiske journalistføderasjonen (EFJ) fordømmer en trussel fra en representant for det internasjonale pengefondet (IMF) mot en gresk journalist. Det var seniorrepresentant Bob Traa for IMF i Athen som truet med å kutte tilgangen til informasjon etter at en journalist nektet å avsløre kilder.

– Fundamentalt brudd

Ifølge meldingen på EFJs nettside publiserte den greske journalisten Zois Tsolis i avisen TO VIMA 24. juni en eksklusiv rapport som viste at antallet offentlige tjenestepersoner i noen departementer har økt de siste to årene. Det er noe som strider med anbefalingene i et notat om felles forståelse mellom EU, IMF og den europeiske sentralbanken.

Journalisten ble av IMF-representanten Bob Traa spurt om hvordan han hadde klart å finne dokumentene til artikkelen, og fremsatte deretter trusselen.

– Slik oppførsel fra en høytstående internasjonal person er upassende og truende for vår profesjon. Å spørre en journalist om å avsløre kilder til presis informasjon er klart et brudd med fundamentale standarder for pressefrihet, sier EFJ-president Arne König i meldingen.

EFJ og den internasjonale journalistføderasjonen ber representanter for internasjonale organisasjoner i Hellas om å respektere pressefriheten og journalistenes profesjonelle rettigheter.

Powered by Labrador CMS