Journalist Megha Rajagopalan på pressekonferanse med Oslo Freedom Forum i mai 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Journalist Megha Rajagopalan på pressekonferanse med Oslo Freedom Forum i mai 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

BuzzFeed-journalist utvist fra Kina

Nektes nytt visum.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Presseklubben for utenrikskorrespondenter i Beijing opplyser at Kina i praksis har utvist lederen for Buzzfeed News i landet etter at hun ble nektet nytt visum.

Amerikanske Megha Rajagopalan, som har bodd i Kina i seks år, har laget en rekke saker om myndighetenes behandling av uigurene i Xinjiang-regionen vest i Kina.

Ifølge menneskerettsforkjempere er hundretusener av mennesker fra den muslimske minoriteten plassert i omskoleringsleire.

Rajagopalan forlot Kina i februar. I en melding på Twitter onsdag skriver hun at det kinesiske utenriksdepartementet nektet å gi henne et nytt visum i mai.

Presseklubben for utenrikskorrespondenter i Beijing mener at departementet ikke har kommet med en klar begrunnelse for hvorfor Rajagopalan nektes visum. Den understreker også at den amerikanske journalisten alltid har jobbet i henhold til de høyeste journalistiske standardene mens hun har vært i Kina.

– Vi mener at dette er svært beklagelig og uakseptabelt for en regjering som stadig insisterer på at utenlandske journalister er velkomne til skrive om landet, skriver presseklubben.

I en kort melding til nyhetsbyrået AFP opplyser kinesisk UD at «den kinesiske regjeringen håndterer visum til utenlandske journalister i henhold til lover og regler».

Powered by Labrador CMS