Kjell Aamot annonserte sin avgang i dag. Foto: Birgit Dannenberg
Kjell Aamot annonserte sin avgang i dag. Foto: Birgit Dannenberg

– Naturlig at han går nå

Med situasjonen Schibsted er inne i nå, var det flere som ventet at Aamot ville kunngjøre sin avgang.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det kjent at Kjell Aamot trekker seg tilbake fra stillingen som konsernsjef i Schibsted etter 20 år. Aamot vil bli sittende til seneste mars neste år.

 

– Jeg oppfatter ikke dette som så fryktelig dramatisk. Aamot har ledet virksomheten i lang tid og har tenkt å trappe ned når han fyller 60. Schibsted har en jobb å gjøre slik verden ser ut nå. Da er det kanskje ikke så dramatisk at dette finner sted, sier analysesjef Atle Vereide i Enskilda.

– Det var litt overraskende at det kom nå. Men flere kjente til at han vurderte å gå av ved 60, sier medieanalytiker Henrik Schultz.

Autopensjon

Vernede forteller at Aamot har en automatisk pensjon ved fylte 62 år. Han forklarer at finanskrisen kan gjøre det naturlig med en ny leder som skal lose konsernet gjennom denne perioden. Når Aamot har hatt planer om å gå av om ett års tid, er det ganske naturlig at han trekker seg siden han trolig ikke får gjennomført hele manøveren.

– Jeg vil si Aamot mest av alt er en visjonær. Det har Schibsted scoret mye på, ved nettopp å ikke sitte på gjerdet slik andre har gjort. Han har jo også fått kritikk for nettopp dette, ved å kanskje ha vært for aggressiv i utviklingen i perioder. Men i sum mener jeg at han har tatt de rette skrittene med Schibsted, sier analysesjefen.

 

 

Powered by Labrador CMS