Sunnmørsposten kjøper Nytt i Uka

Blir en del av Polaris Media.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sunnmørsposten har inngått avtale med eierne av Media Vest AS, utgiver av Nytt i Uka, om kjøp av 100 prosent av aksjene i selskapet, skriver Sunnmørsposten i en pressemelding.

Sunnmørsposten er en del av Polaris Media Nordvestlandet.

Nytt i Uka utgis i Ålesund og distribueres gratis til husstandene i Ålesund og nærliggende kommuner. Opplag er på cirka 40.000.

Kjell Slinning, Steinar Giske og Kåre Stig Nøstdal.
Kjell Slinning, Steinar Giske og Kåre Stig Nøstdal.

– Vi etablerte Nytt i Uka i 1985, og har etter dette utviklet avisa til ett av landets mest vellykkede prosjekt for gratis fulldekning av en lokalavis, sier Steinar Giske, medeier og representant for eierne av Media Vest AS, ifølge pressemeldingen.

Han forteller videre at eierne opplevde at tiden var inne for å overlate virksomheten til en annen aktør.

– Sunnmørsposten har vist at de kan balansere sin rolle som ledende mediehus for Nordvestlandet, kombinert med eierskap i lokale mediehus i den samme regionen, sier Giske.

Kåre Stig Nøstdal, redaktør og daglig leder i Nytt i Uka, legger til:

– Dette er en svært god og spennende løsning for oss. Å få inn en så stor og profesjonell eier, vil tilføre oss ressurser og kompetanse som vil øke utviklingskraften vår og mulighetene fremover til å lage en enda bedre avis.

Fra før eier Sunnmørsposten Møre-Nytt, Vestlandsnytt, Vikebladet Vestposten og Mediehuset Nyss på Sunnmøre, Fjordenes Tidende, Fjordabladet og Fjordingen i Nordfjord og Mediehuset Skjåk Mediautvikling (utgiver av Fjuken) i Ottadalen, som igjen er eier av Vigga og Dølen (50 prosent) i Gudbrandsdalen.

– Nytt i Uka har over flere tiår utviklet en sterk posisjon i sitt dekningsområde. Sunnmørsposten vil bidra til at denne posisjonen blir utviklet videre gjennom å tilføre vår kompetanse som driver av lokale mediehus, sier Kjell Slinning, administrerende direktør i Sunnmørsposten.

Powered by Labrador CMS