Espen Egil Hansen er årets redaktør i Oslo. Foto: Birgit Dannenberg
Espen Egil Hansen er årets redaktør i Oslo. Foto: Birgit Dannenberg

Dette er årets redaktør

Espen Egil Hansen er utropt til årets redaktør i hovedstaden. Sjekk hvilke andre som ble hyllet.

For sjette året på rad kåret Oslo Redaktørforening årets redaktør, årets meningsbærer, årets nyskaper og delte ut hederspris. 

Aftenpostens ferske sjefredaktør Espen Egil Hansen stakk av med den gjeveste prisen av dem alle, årets redaktør.       

«Årets redaktør kan se tilbake på en lang og variert karriere. At vedkommende skulle ende opp i en av landets mest fremskutte medieposisjoner, var likevel langt fra noen selvfølge. Neppe var det heller som et resultat av en bevisst karriereplan» sier juryen i sin uttalelse. Hans Christian Vadseth har ledet juryen som i tillegg har bestått av Ellen Arnstad Se og Hør, Ole Kristian Bjellaanes NTB, OJ-leder Rolf Johansen og Trine Kjus Romerikes Blad.

I begrunnelsen vises det videre til at Hansen har vært premisslevereandør for suksessen i VG Nett og vært hands on i daglige arbeidet knyttet til utvikling av nye formater og konsepter.

«Årets redaktør er mer enn en digital vinner: Han har i mange vanskelig saker utvist et ekstremt sunt presseetisk skjønn. Han har vist seg som en god skribent, og han har vært en strålende ambassadør for norske medier på konferanser og bransjemøter verden rundt. Nå skal Aftenposten nyte godt av hans kompetanse, men det er for sitt redaktørvirke i VG at juryen har kåret Espen Egil Hansen til Årets redaktør 2013.»

Originale innfallsvinkler

«Årets meningsbærer har tilsynelatende aller størst glede av å utøve akupunkturkunst gjennom sin meningsvirksomhet, heller enn å påføre skrubbsår eller blåveiser. Uansett er kommentarene både til å bli klokere av, og til å glede seg over. Selv om, som et objekt for denne meningsbæreren en gang uttrykte det, evnen til å glede seg over skrivekunsten blir større når den ikke går ut over en selv,» skriver juryen om årets meningsbærer Kjetil B. Alstadheim i Dagens Næringsliv som for tredje året på rad tildeles en pris. Tidligere år er han tildelt NTBs språkpris og Den store Journalistprisen.

«Årets vinner er ikke alltid i den flokken der mange av hans kolleger trives best. Han går ofte sine egne veier. Innfallsvinklene er ofte originale, og konklusjonen slett ikke alltid den man forventer.»

Høy lanseringstakt

«Årets vinner har bygget opp nye forretningsområder innenfor events, oneshots og shoppingkonsepter – alt spunnet rundt merkevaren og målgruppen. Lanseringstakten av nye produkter har vært høy i 2013, og når mer enn 5.000 kvinner stiller til start på KK Mila i Oslo sentrum og fyller byen med løpeglade kvinner, så er merkevaren høyst synlig ute blant folk også» skriver juryen om årets nyskaper, Gjyri Helen Werp i KK

«Folketeateret fylles opp med den årlige KK-konferansen i aprilmåned, KK søtt-appen fikk prisen for ”Best Mobile app” i New York i fjor, og nå er web-tv-produksjon innenfor nisjeområder i merkevaren i full gang.»

Lojal 

«Først og fremst er det et klokt menneske som får juryens hederspris – et menneske som ikke bare har utvist mediefaglig kompetanse, men også utvist godt skjønn og mye visdom i krevende og fremskutte lederposisjoner i mer enn 30 år. Noen av erfaringene som har gitt denne visdommen, har åpenbart vært dyrekjøpte, og er tilegnet på en livsreise som på samme tid både er tidstypisk og unik. I tillegg har mottakeren også vært en pioner på viktige områder, der vedkommende har vært forbilde og åpnet vei for andre,» skriver juryen om Hilde Haugsgjerd.

«Mange redaktører har sin yrkesmessige mest krevende topp før siste fasen av sin karriere. Her er årets prismottaker et unntak. Den mest krevende oppgaven kom til slutt. Redaksjonell tyngde og konseptuell utvikling innenfor tradisjonelle plattformer ble kjennetegnene på dette virket, kombinert med krevende verv utenfor redaksjonslokalene.

Vi har tidligere hedret Aftenpostens påtroppende redaktør for innsatsen han lagt ned i VG Nett. Nå er tiden kommet til å hedre Aftenpostens nettopp avtroppede redaktør for et langt yrkesløp – fra Klassekampen, via Vårt Land, Dagbladet og Dagsavisen frem til imponerende utført jobb som Aftenpostens første kvinnelige sjefredaktør.»

Powered by Labrador CMS