Egon Holstad har lovet Facebook å være snill. Foto: Privat
Egon Holstad har lovet Facebook å være snill. Foto: Privat

Først ble Kjetil Rolness stengt ute fra Facebook. Nå har Egon Holstad lovet nettsamfunnet å være snill

Samtidig tar også Holstad en «dear Mark» til Facebook-sjefen.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke laget iTromsøs musikkredaksjon Feedback tidenes ti beste albumcover. Denne uken skulle de følge opp med de ti verste. Artikkelen blir publisert, og så distribuert. I denne samlingen bilder var det ikke alt som falt i god jord hos Facebook. For blant plateomslagene var dette:

 

Kjetil Rolness valgte å dele artikkelen. Men han hadde fått anmerkning før, og ble derfor utestengt fra Facebook i tre dager ifølge Nettavisen.

«There are many aspects we find depressing here. One thing is your reaction for the album covers with naked women breasts. This is pretty absurd for Norwegians, because we live in a free country and don’t get offended by tits, and the specific title «My Pussy Belongs to Daddy» isn’t problematic in Norway,» skriver Egon Holstad i sin «Dear Mark»-artikkel.

Holstad skriver videre at dersom Trump vinner valget denne uken, vil det neppe bli et problem siden han har sagt at det bare er å gripe kvinner i skrittet og har snakket varmt om sin egen datter.

 Veldig god butikk

Selv ble Holstad ikke utestengt.

– Jeg fikk en advarsel siden jeg ikke har vært så slem som Rolness. Jeg måtte gå gjennom alle bildene mine for å kontrollere at det ikke er flere bilder med nakenhet, noe jeg gjorde, og så trykket jeg ok.

Men nå trenger ikke iTromsø lenger å dele artikkelen. For den går som bare pokker, helt uten Facebooks hjelp. Leserne deler den gjennom andre kanaler. Et godt eksempel på at sensur kan være god butikk.

– Dette er kjempegod business. Vi flirer hele veien til banken. Det er veldig underholdene, samtidig som det er jævlig irriterende at ting en ikke tenker på som problem, blir det. At Rolness utestenges for tre dager blir som å få husarrest - du må sitte inne i tre dager mens alle andre er ute og leker. Det er ikke slik at dette er noe å gå i fakkeltog over, men det illustrerer avgrunnen i logikken mellom algoritmene og retningslinjene.

Klaget inn selv

Holstad sier at han selv har klaget inn flere venneforespørsler fordi de har hatt profilbilder med eksplisitt hardcore porno. Men det er «greit», får han til svar. Trolig, mener han, fordi Facebook ikke har tid til å følge opp alt som sendes inn. Men en artikkel som går godt kan resultere i mange misnøyerapporter.

LES OGSÅ: Egon Holstads metode

Selv har han lovet å være snill. Det blir nok ikke slik at Holstad og kollega Helge Skog kommer til å spekulere i artikler som stenges ute fra Facebook.

– Vårt utgangspunkt er at det skal være godt innhold. Vi lager en fin miks av faglig tungt innhold og ren underholdning, slik musikk er. Og vi mener vi har klart å få til god miks på siden etter ett år.

Powered by Labrador CMS