Foto: Ingve Aalbu.
Foto: Ingve Aalbu.

Stormark vedtar bot

Legger Egersund bak seg.

Publisert Sist oppdatert

I midten av april ble det kjent at tidligere redaktør i Dalane Tidende, Kjetil Stormark, ble ilagt et forelegg på 6000 kroner for ikke å ha fjernet seg fra et ulykkessted. Forelegget nektet han den gang å akseptere. Litt senere velger Stormark å forlate Dalane Tidende. Så valgte han å takke ja til jobben som nyhetsredaktør i Varden.

Nå er det klart at Stormark aksepterer forelegget, skriver Dalane Tidende.

Tungt

Kjetil Stormark sier til Journalisten at det ikke var noen enkel beslutning å akseptere boten. Samtidig mener han det var grenser for hva han skulle ta med seg inn i den nye jobben som nyhetsredaktør i Varden. Hadde Stormark fortsatt som redaktør i Dalane Tidende, ville han derimot ført saken for retten.

– Det var en tung beslutning å vedta en bot jeg mener er gitt på feil grunnlag, og jeg liker det ikke. Men noen ganger må man heve hodet og gå videre, sier Stormark. Han understreker at avgjørelsen ikke kommer som følge av press fra Vardens ledelse, men at det har vært flere omstendigheter som har ledet fram til den.

Grave

Stormark forteller at han har fått mange støtteerklæringer etter at bøteleggelsen ble kjent, også fra folk som arbeider i politiet og mener han bør få saken prøvet. Tjenestemannen som sto bak boten har fått klager fra andre pressefolk for samme forhold ved tidligere anledninger. Derfor har Stormark en oppfordring til sin etterfølger Gunnar Kvassheim:

– Jeg har gjort noen observasjoner og boten har forsterket mitt inntrykk; det finnes ting å grave i justissektoren i Rogaland og det håper jeg min etterfølger vil se på.