Skipsmegler Hans Herman Horn har økt sin støtte til Kjetil Stormarks journalistiske prosjekt om det norske forsvaret fra 1 til 4 millioner kroner. Foto: Skjermdump fra aldrimer.no og Kathrine Geard

Skipsmegler gir 4 millioner kroner til forsvarsjournalistikk

Hans Herman Horn (84) har firedoblet sin støtte til aldrimer.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Selvfølgelig er hensikten at politikerne tar til vettet. Vi har gamle fregatter som ikke seiler og F-16 med skader der kun et fåtall kan komme på vingene på en god dag. Er det noe som bør være viktig for politikere, bør det være evnen til å forsvare norske borgere, sier skipsmegler Hans Herman Horn til Dagens Næringsliv.

Avisen har skrevet om journalist Kjetil Stormarks prosjekt «Norges forsvarsevne» og nettsiden aldrimer.no , som har fått til sammen 10,5 millioner kroner fra Horn, Erling Lorentzen, Leif Høegh Stiftelse, Steenslandfondet, Eckbos legat og Christen Sveaas.

Fra enkelte hold er det blitt hevdet at prosjektet kan bli en avansert form for innholdsmarkedsføring.

– Kjetil Stormark og de andre skal ikke mene noe om dette, bare sette fokus på faktiske forhold, sier Horn og understreker at han ikke ønsker å styre eller påvirke redaktøren.

Stortingsrepresentant Bård Vegar Solhjell (SV) mener det er problematisk hvis noen som følger Redaktørplakaten blir økonomisk avhengig av noen med en agenda. I en epost til DN skriver Stormark at det strengt tatt er irrelevant for ham hva donorene mener og gjør.

– Det har ingen innvirkning på den jobben jeg gjør som redaktør. Men jeg er selvsagt glad for at donorene har funnet å yte filantropisk støtte til prosjektet vårt, skriver han.

Powered by Labrador CMS