Foto: Tom Henning Bratlie/Klassekampen

Sarah Sørheim overtar Etter Børs

Etter å ha lett i tre måneder fant de ny sjef på andre siden av Akerselva.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I slutten av oktober i fjor ble det klart at daværende redaksjonssjef i Etter Børs, Trygve Aas Olsen, forlot sin stilling til fordel for et vikariat ved Institutt for Journalistikk i Fredrikstad. Nesten fire måneder senere er det klart at Dagens Næringsliv henter den nye redaksjonssjefen fra Klassekampen.

– Det er litt overraskende, for det har vært en rask prosess for meg, sier avtroppende kulturredaktør Sarah Sørheim.

Hoppe etter…

Så snart sjefen, Bjørgulv Braanen, gir henne mulighet til å forlate avisen, krysser hun Akerselva og begynner i DN på vestre bredd. Og Braanen kan kanskje gi Sørheim noen råd på veien. Han har selv forlatt Klassekampen for DN og så returnert. Braanen var redaksjonssjef i Etter Børs etter å ha vært med på å starte seksjonen.

– Han har i hvert fall god erfaring. Og jeg håper på å få gode tips fra ham etter hvert. Det har vært en fest å jobbe for ham, så jeg håper fortsatt å få mulighet til å lære fra ham.

Sørheim håper å kunne bidra med engasjement og kilder innen feltet medier, kunst, bøker og arkitektur. Hun legger til at grunnen til at hun takket ja til jobben er at det i denne redaksjonen sitter noen av Norges beste journalister på sitt felt.

– De har høy troverdighet i bransjen og å få en slik mulighet kommer så sjelden at det ville vært feil å takke nei.

Hva for planer Sørheim har for redaksjonen? Vel, det kommer hun i hvert fall ikke til å si noe om her. Først de ansatte, så oss andre.

Powered by Labrador CMS