– Jeg er en ganske så språkinteressert person. Likevel kjenner jeg sommerfuglene flakse vilt nedi magen, sier Klaus Sonstad.
– Jeg er en ganske så språkinteressert person. Likevel kjenner jeg sommerfuglene flakse vilt nedi magen, sier Klaus Sonstad.

– Viktig å huske på at det går an å være glad i ord og tale uten å vite hva pluskvamperfektum er

Klaus Sonstad leder nytt språkprogram på NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette er stort, sier programleder Klaus Sonstad. Han skal lede NRKs nye kunnskapsprogram «Språksnakk», som har premiere søndag 10. januar.

Sonstad skal styre et panel bestående av både språkforskere og andre gjester med hjerte for språk og språkutvikling, skriver NRK i en pressemelding.

NRK-profilen har bakgrunn som journalist i Adresseavisen, har skrevet faste spalter i flere magasiner og har hundrevis av sangtekster på samvittigheten. Likevel går han inn i denne programlederrollen med en viss ærefrykt, sier han ifølge pressemeldingen.

– Jeg er en ganske så språkinteressert person. Likevel kjenner jeg sommerfuglene flakse vilt nedi magen, for nå beveger jeg meg inn i et farvann med mange dedikerte lyttere med høy kompetanse på og øre for språk.

Han sier videre at ambisjonen er å være et bindeledd mellom ekspertene og lytterne:

– For meg blir det viktig å tørre å stille «dumme» spørsmål og være åpen på at jeg langt fra er allvitende. Jeg har jo et ønske om å rekruttere flere språkinteresserte radiolyttere, og tror det er viktig å huske på at det går an å være glad i ord og tale uten å vite hva pluskvamperfektum er. Eller pluskvann-perfektum, som jeg lenge trodde man sa. Nå heter det uansett preteritum perfektum. Det har jeg funnet ut ved googling.

«Språksnakk» erstatter «Språkteigen», som har underholdt språkinteresserte lyttere siden 1993. Innspillingen vil skje i Litteraturhuset i Trondheim med publikum til stede.

Powered by Labrador CMS