Jan Ove Årsæther. Foto: Espen Braata / TV 2
Jan Ove Årsæther. Foto: Espen Braata / TV 2

TV 2 etablerer gravestipend

Vil fristille medarbeiderne til å forløse urealiserte prosjekter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter halvannet år med kutt fikk de ansatte i TV 2 melding om at det skal brukes mer penger på journalistikken. Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther kunne sist torsdag fortelle de ansatte at kanalen etablerer et gravestipend alle i Klubb 2 kan søke på. Redigere så vel som fotografer og journalister.

– Vi ønsker å motivere og stille krav; har du lyst og tenker på et urealisert journalistisk prosjekt, så skal det ikke stå på oss. Da skal man få muligheten til å sette det i sving, sier Årsæther.

Reinspikka

Nyhetsredaktøren forteller at det er vel så viktig at det blir fokusert på journalistikken, fremfor turnuser, kvelds- og nettvakter hvor han opplever fokuset er i dag. Dersom stipendet innvilges, vil mottakerne bli fristilt fra ordinær produksjon og trenger ikke tenke på at de skal måtte publisere fortløpende.

– Det handler om reinspikka god journalistikk, sier nyhetsredaktøren.

Kroner

Årsæther har ikke satt noe tak på hvor mange stipend TV 2 kommer til å dele ut. Det er heller ikke lagt faste rammer for hvor store beløpene kan være. Redaktøren ber om kostnadsinnspill fra medarbeiderne og sier søknader om støtte skal inneholde et prisoverslag.

Men krav derimot, de er satt. Nyhetsredaktøren forteller at stipendene skal ende i saker som skal toppe 21-sendingen. Det skal være harde og blanke nyheter med avsløringer, ikke temareise til Filippinene.

– Jeg er forberedt på å bruke noen hundre tusen kroner på dette.

Flott

Klubbleder Baard Zakariassen forteller at han ser på tiltaket som meget positivt.

– Midt oppe i den nye virkeligheten hvor alt skal gå så fort, er det flott at man kan dyrke slike prosjekter og faget sitt, sier klubblederen.

Powered by Labrador CMS