Foto: Birgit Dannenberg
Foto: Birgit Dannenberg

Minst 100 må gå i TV 2

150 millioner må kuttes, og til jul kan 100 ansatte stå uten arbeid.

Publisert Sist oppdatert

For tredje gang på halvannet år kutter TV 2 drastisk i kostnadene og bemanningen. Ifølge VG i dag skal tv-kanalen kutte 150 millioner kroner som følge av en inntektssvikt på 400 millioner.

Les også:

Vil unngå oppsigelser i TV 2

Vil kutte 72 årsverk i TV 2

TV 2 strammer inn ytterligere

Dette medfører ifølge Bergens Tidende at minst 100 ansatte vil miste jobben, og det skjer trolig før jul. Rundt 800 ansatte som arbeider i TV 2 i dag.

– Hvordan skal dere få dette til?

– Det er det arbeidet som nå igangsettes. Vi har nedsatt flere arbeidsgrupper, og flere prosjekter er satt i gang for å finne hvor de 150 millionene kan spares inn, sier informasjonsdirektør Rune Indrøy til Journalisten.

Indrøy sier han ikke vil forskuttere hvor kuttene eventuelt blir tatt og mener det er useriøst å spekulere.

Suksess

De siste par årene har TV 2 utvidet sin kanalpakke til nyhetskanalen, sport og filmkanalen. Tanken om å legge ned disse synes ikke å stå i høy kurs hos informasjonsdirektøren.

– Nei, det er ikke aktuelt å legge ned Nyhetskanalen. Den har doblet seertallene det siste året og er i så måte en suksess. Når det gjelder driften, så ser vi på det.

Les også: Stor oppslutning om ingenting i TV 2

Nulloppgjør

I flere mediebedrifter har man det siste året kuttet i arbeidstid og i lønn. Ledelsen i tv-kanalen forsøkte å få de ansatte med på å gå over til innskuddsbasert pensjonsordning, kutt i goder og lønn og et nulloppgjør. Det siste gikk Klubb 2 for.

– Vil det være aktuelt å kutte i lønningene?

– Vi spilte inn en hel rekke forslag til klubbene i våres. Det var bare ett av forslagene klubbene da var villige til å se på og det var å gjennomføre et nulloppgjør. Ønsker de å komme tilbake på det, er det bare flott, sier Indrøy.

Redaksjonsklubben i TV 2, Klubb 2, sitter i skrivende stund i forhandlinger om å få løsmedarbeidere inn i faste stillinger og har derfor ikke vært å få tak i.

Powered by Labrador CMS