Nyhetsleder Torunn Bratvold i Bygdeposten og ansvarlig redaktør Knut Bråthen i Eikerbladet og Bygdeposten. Foto: Stig Odenrud
Nyhetsleder Torunn Bratvold i Bygdeposten og ansvarlig redaktør Knut Bråthen i Eikerbladet og Bygdeposten. Foto: Stig Odenrud

To aviser på samme rygg

Redaktør Knut Bråthen sier det ikke er snakk om å utgi felles Bygdeposten og Eikerbladet som noen fast ordning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag får abonnenter og lesere av Buskerud-avisene Eikerbladet og Bygdeposten to aviser i ett. Avisene kan leses fra hver sin side av papirutgaven, og frem til midten.

– Vi syns det er moro å prøve noe nytt. Vi liker fortsatt å drive produktutviklingstiltak på papir, sier Knut Bråthen til Journalisten.

De to avisene som holder til i henholdsvis Mjøndalen og Vikersund har lenge samarbeidet tett, blant annet med stoffutveksling, på grunn av delvis overlappende dekningsområde i Øvre Eiker. Bråthen er ansvarlig redaktør og daglig leder for begge avisene, som eies av Amedia. Men de har hvert sitt kontor og nyhetsledelse, også i sommer.

Det var Bygdeposten selv som først omtalte saken.

Faksimiler forsidene på Bygdposten og Eikerbladet.
Faksimiler forsidene på Bygdposten og Eikerbladet.

Lesermarked

Den felles avisen gis ut fire tirsdager i sommer. Bygdeposten utkommer tre ganger i uken, og Eikerbladet to. Tirsdager er den eneste felles publiseringsdagen.

Bråthen avviser at det er planer om å fortsette fellesutgivelsen til høsten, eller å slå sammen selskapene. En av årsakene er at Eikerbladet mottar pressestøtte, og for å få den har avisen krav om et minimum antall egne utgivelser i året. Den andre årsaken er at redaktøren ikke vil skake opp leserne.

– Skulle vi gjort dette permanent måtte vi gjort grundige analyser i brukermarkedet. En lokalavis må være forsiktig med å vokse seg ut av sitt faste marked.

Ferietid

Tiltaket i sommer ble også en anledning til å avvikle sommeren med ferietid i redaksjonene. Leserne får en fyldigere tirsdagsutgave enn de ellers ville fått, sier redaktøren.

– Vi vet alle at sommeren er en krevende tid, særlig i små redaksjoner. Jeg ser ikke helt bort fra at vi gjør dette igjen om ett år.

Bygdeposten hadde i fjor et opplag på 5.955 eksemplarer og leverte et overskudd på 2,2 millioner kroner av en omsetning på 20,9 millioner kroner.

Eikerbladet hadde et opplag på 3.143 eksemplarer og leverte et driftsoverskudd på 715.000 kroner av en omsetning på 11,8 millioner kroner. Avisen mottok 542.000 kroner i pressestøtte. 

Vet du om noen andre steder i landet hvor de har sommervri på utgivelsene? Tips journalisten på tips<a>journalisten.no!

Powered by Labrador CMS