– Beklagelsen er en del av minnelig ordning, sier publiseringsredaktør Knut Magnus Berge i NRK.
– Beklagelsen er en del av minnelig ordning, sier publiseringsredaktør Knut Magnus Berge i NRK.

NRK beklager tennissak

– Er en del av minnelig ordning.

Publisert

På fronten på NRK.no tirsdag, beklager NRK overfor Norges Tennisforbund (NTF).

«I en nyhetsreportasje om Norges Tennisforbund sendt i NRK 19. mai i år ble det rettet sterke, negative beskyldninger om elitesatsingen i forbundet», skriver NRK.

– Beklagelsen er en del av minnelig ordning, sier publiseringsredaktør Knut Magnus Berge til Journalisten, og viser til ordninga i Pressens Faglige Utvalg (PFU), hvor partene blir enige om ei løsning før saken får full behandling i utvalget.

Nyhetsreportasjen kan også leses som nettsak: Tennisforbundet bruker nesten ti millioner på lønn – kuttet all økonomisk støtte til toppspillerne

– Dette var en sak med kritikk fra flere kilder, men én av kildene opplyste vi ikke navnet til, da vi la fram kritikken for NTF, sier Berge.

Han presiserer at NTF fikk se kritikken, men ikke hvem den kom fra.

Dette gjaldt kilden Øystein Steiro, som er intervjua i saken som far til to av tennisspillerne som ikke blir satsa på i NTF. Forbundet klagde dermed inn saken til PFU.

I nettsaken står det blant annet:

«NRK har fremlagt kritikken for Norges Tennisforbund. De skal gjennomføre en ekstern gransking, og ønsker derfor ikke å kommentere kritikken fra Steiro. Forrige uke gjorde NRK et intervju med konstituert generalsekretær Aslak Paulsen der han svarte på mer generelle spørsmål om toppsatsingen», etterfulgt av kommentarer fra Paulsen fra denne saken.

At nettsaken ikke er lenket til i beklagelsen, og at beklagelsen ikke kommer fram i nettsaken som ennå ligger ute, sier Berge er en glipp, som han skal rette opp i.

Powered by Labrador CMS