Knut Olsen

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Vår kjære kollega og venn Knut Olsen er død, 57 år gammel.

NRKs nyhetsavdeling har dermed mistet en av sine beste journalister. Han blir sterkt savnet.

Knut begynte i NRK på distriktskontoret i Fredrikstad vinteren 1983. Senere samme år flyttet han over til Østlandssendingen. I 1990 ble han hentet over til Marienlyst for å jobbe i magasinprogrammet Antenne Ti. Senere har han vært reporter og programleder både i magasinredaksjonen, i politisk redaksjon og i innenriks.

Knut ble sykmeldt i begynnelsen av oktober. Han var hele tiden klar over at dette ville bli en hard kamp mot kreften. Den siste uken visste han at det gikk mot slutten.

I går ble en forferdelig trist dag. Nå er tiden inne for ettertanke.

Knut var utrolig entusiastisk – han engasjerte seg i alt vi drev med og stilte spørsmål ved valgene vi tok. Det ble tøffe, men interessante og lærerike diskusjoner. Målet var hele tiden å få fram sannheten – hele sannheten. Ikke den politisk korrekte. Derfor var han også en tøff intervjuer, for tøff for noen. Men målet var å gjøre publikum klokere.

Han var usedvanlig kreativ. Egentlig var han en slags regissør, både som reporter og programleder. Dramaturgi var viktig. Da han på 90-tallet var reporter dannet Knut sammen med noen få andre skole for hvordan historier skulle fortelles i TV-nyhetene. Han var så engasjert, og derfor gjorde også hans reportasjer så sterkt inntrykk på oss. I 1997 fikk han sammen med fotograf Sidsel Avlund utmerkelsen «Gullruten» for utmerket reportasjearbeid.

Så ble han programleder både for debatt og for Dagsrevyen. Han ble en av våre mest troverdige og respekterte ansikter utad.

Men Knut var svært lite sentimental. Det kan være en trøst i dag. The show must og on, livet må gå videre, selv om det blir fattigere uten Knut.

Våre tanker går til Guro og familien.

Fred over Knut Olsens minne.

På vegne av Nyhetsavdelingen i NRK

Powered by Labrador CMS